torstaina, huhtikuuta 14, 2005

Uusia haaveita

Oijoijoi mitä ihanuuksia sitä netistä löytyykään. Kun yhden hartiahuivin saa valmiiksi, alkaa tehdä mieli seuraavaa, vähän erilaista. Färsaarien huivit kiinnostaisi kun ne pysyisivät harteilla hyvin. *kuiskaa* ostinkin sitten pari mallia... hmmm... eihän kukaan kuullut?

En voinut vastustaa, en sitten millään, kun löysin tämän Heartstringsin Cascading Hearts mallin. Aiemmin löysin FiberTrendsin LeafLace mallin ja silloin vielä maltoin mieleni, mutta nyt kun löysin sitten kaupan josta sai molemmat haluamani mallit, niin pitihän ne tilata. Sydän mallin kanssa kävi vielä niin hyvä tuuri että sen sai suoraan ladata sieltä sivuilta itselleen pdf-tiedostona, joten ei tarvinnut siitä edes postimaksuja maksaa. Hyvä juttu, lisää tälläisiä. Toinen ohje seilaa postin mukana tänne sitten joskus, postitus ei tuosta liikkeestä onneksi paljoa maksanut.

Nyt sitten seuraava ongelma on että milläs langalla sitä nämä neuloisi? Wetterhoffin Sivillaa ajattelin, mutta en tiedä onko se liian ohutta. Sydämen ohjeessa käytetään puikkoja 5. No kai sitä on pakko ;-) ostaa ja testata. Vaikka kaksinkertaisena. Woolin värikartassakaan ei taida olla minua miellyttävää punaista, eikä sitä merinovillaisena kuitenkaan enää saisi. Nettikauppojen lankavalikoimia pitää varmaan selailla...

Samaisesta nettikaupasta löytyi myös tämä ihana ohje, olenkin useamman kerran pohtinut että tälläinen villatakin ja hartiahuivin sekoitus olisi kiva ja vähän erikoisempi jakun korvike. Tätä ohjetta en kuitenkaan tilannut, kun tulin siihen tulokseen että enköhän osaa jotain tuollaista tehdä itsekin. Pitää vaan kehitellä siihen kiva pitsimalli. Löytyykö netistä jostain pitsimallikuvioita vai pitääkö niitä vain eri ohjeista kaivella? Mulla itselläni on pari kirjaa joissa jotain ohjeita on, mutta en tiedä kelpuutanko niistä mitään.

Eilen illalla kehittelin parin eri ohjeen turvin oman tavan omaksua sukan kantapään neulominen lyhennetyin kerroksin ja onnistuihan se vihdoin. Nyt pääsi ne yhdet Regia sukat vihdoinkin etenemään joita olen jo pitkään tuolla pussukoissa pyöritellyt.

Viime viikonloppuna sain myös käytyä läpi koko lankavarastoni ja tulos oli että lankaa on kuutisen kiloa. Suurimmalle osalle on käyttötarkoitus tiedossa ja lopuistakin on tarkoitus tehdä vaikka tilkkupeittoa, kun vaan ehtisi... Yhdet en-tiedä-mitä-näistä-tekisi langat päätyikin jo sukkapuikoille kun poikani päätti että äidin on tehtävä hänelle oranssit sukat. Sukista taisi kuitenkin tulla isosiskon kokoiset. Nopeaa neulottavaa kun yhdistin kaksi eri lankaa ja nelosen puikot, ohuita sukkia on tullut neulottua niin paljon että ei niitä aina jaksa.

sukat

3 kommenttia:

 1. Joitain pitsi ohjeita löytyy täältä

  VastaaPoista
 2. Nuo hartiahuivit ovat ihania malleja!

  VastaaPoista
 3. Oih! Odotan innolla näkeväni mitä puikoistasi alkaa kehittyä.=)

  Oikein ihanat mallit!

  VastaaPoista