lauantaina, huhtikuuta 16, 2005

Innostus hiipuu...

Sydän-huivin tekemiseen pitää olla silmukkamerkkejä ja aiemmin tekemäni olivat liian isoja, niin tein aamulla uusia.Mutta... sydän-huivin ohjeessa sanotaan että lankana pitäisi käyttää "5 oz 1-ply merino lace weight yarn" eli noin 150 g ohutta merinolankaa. Puikot 8 (eli 5 mm) ja tiheys 8 s ja 15 krs 5 sentillä. Kuulostaa tosi erikoiselta, mutta kun ohje kerta näin sanoo, niin onhan se testattava. Hommasin sitten tälläistä hyvin ohutta lankaa paikallisesta käsityökeskuksesta (hyvät värivalikoimat muuten) ja aloitin testaamaan. Mallitilkun tulos oli suht oikea, joten päätin heti testata itse huivia kun aloitus ei vaadi kolmeasataa silmukkaa. Tulos ei ikävä kyllä ole mairitteleva...

huivin alku

Eihän tämä nyt näin voi mennä? Ei alkuperäinen kuva (kts linkki edellisestä postauksestani) tästä Cascading Hearts huivista näin reikäiseltä näytä. Kyllä mä sen ymmärrän että ohutta sen langan on oltava, mutta että näin iso puikko? Kauheasti ei viitsisi ryhtyä soveltamaankaan kun ei ole oikein käsitystä siitä miten ohjetta pitäisi korjailla jos käyttää ihan toisenlaista tiheyttä. Jatkanpa ihmettelyä... Jos joku joka on näitä neulonut osaa kommentoida, niin kiva olisi.

4 kommenttia:

 1. Tuollaiset isot pitsihuivit ovat kyllä usein tarkoituksella tosi "höytyväisiä", eivätkä pääse oikeuksiinsa muutenkaan ennen kuin kastelun ja venytyksen jälkeen. Minusta 5-millinen puikko kuulostaa aika oikealta "lace weight" -langalle. Esimerkiksi tässä on kuva Kid Seta -huivista jonka neuloin 5-millisellä puikolla, tuossa on noin 75 grammaa lankaa: http://www.iki.fi/kristel/neuleet/neulekuvat/pitsihuivi-mid.jpg (Kuvasta ei näy miten "höttöistä" neule oikeasti on, mutta tosiaan kulunut lankamäärä kertoo ehkä vähän paremmin.)

  Mutta viis siitä mitä asiantuntijat maailmalla sanovat, jos jälki ei näytä sinusta kivalta, niin vaihda toki pienempään puikkoon ja tee tiiviimpää. :) Yleensähän sitä kuitenkin neuloo omaa silmäänsä miellyttäämän. Isoissa huiveissa jäljen tiivistäminen ei niin haittaa, tuleepahan vaan sitten vähän pienempi shaali. ;)

  VastaaPoista
 2. Totta, Kristel! Totta! Itse en lace weightiä käytä ollenkaan enkä pitseistä muutenkaan ole innostunut, mutta puikot heiluvat kyllä. Viimeksi neuloin eilen, kuten jo toisessa kommentissani kerroinkin. Etukpl on jo tehty, tarvitaan enää takakpl, ja asiat alkavat luistaa paremmin.

  Ja mitä asiantuntijoiden mielipiteisiin tulee, iskäkin sanoo aina, että "se on sinun projektisi". Ja itsekin olen miettinyt joskus, että ei tämä kyllä nyt kovin hyvä ole, mutta menköön. Tuo ajatusmalli koskee etenkin kanavatöitä, mutta siitä lisää sitten joskus toisen kerran.

  VastaaPoista
 3. Niinpä itsekin olen ajatellut että pienempiä voisi käyttää, mutta toisaalta ei tekisi mieli, sillä sitten työ ei ole enää ollenkaan sama ja isoa kokoa nimenomaan haen. Pitää varmaan tehdä tää niin kuin ohje sanoo, riippumatta siitä miltä tuntuu ja toivoa että lopputulos on hyvä. Voihan sitä aina tehdä toisen erilailla kunhan lopputulos on vähän enemmän hallussa.

  VastaaPoista
 4. Mulle Fifi oli ensimmäinen "hallitusti" reikäinen neule eli pitsineule... koko ajan mua vaivasi mielestäni liian isot reiät... ja meinasin jo purkaa... mutta kuinkas ollakkaan kun sain työn valmiiksi ja levitettyä niin reiät olivatkin ihan passeleita...kokonaisuus ratkaisee... tosin mulla on kokemusta tasan kahesta Fifistä...

  Kiva siitä kyllä tulee... ;)

  VastaaPoista