torstaina, huhtikuuta 07, 2005

Lankaa löytyi

Käväisinpä työreissulla Helsingissä ja tietenkin kun aikaa oli, kävin Neuletikissä ja Menitassa. Neuletikistä mukaan tarttui neljä kerää Marks&Kattensin TopWool lankaa pupupipoon jonka kuvan löysin jostain ulkomaisesta blogista. Ajattelin itse soveltaa jotain samankaltaista. Sopiva oranssi väri on vielä löytymättä porkkanoihin, mutta mulla taitaa varastossa olla jo jotain, pitää kaivaa se esille. Ostin myös sellaisen vekottimen johon kirjoneuletta neulottaessa voi laittaa langat että ne pysyisivät järjestyksessä. Parin tunnin kokeilun jälkeen en vielä osaa käyttää sitä, menee etusormi ihan hyödyttömäksi ja vaikea on neuloakin kun se muovi siinä sotkee.

Menitan matkalle tietenkin osui Hobboks josta mukaani tarttui Knitting Fair Isle Mittens & Gloves ja The New Cross Stitch Samplers Book kirjat. Fair isle lapaset ja hanskat ovat upeita. Nyt pitäisi vaan löytää näihin sopiva lanka.

kirjat

Menitasta ostin pari kerää Dropsin Alpakkaa, siitä ajattelin kokeilla noihin Fair Isle lapasiin. Eilen illalla testasin, mutta ei, liian tiukkaa tulee tuolla silmukkamäärällä.

Nämä olivat muuten ensimmäiset langat jotka meille saapuivat hamsterikuukauden jälkeen, oikein hienosti olen onnistunut pysyttäytymään kaupoista poissa.

langat

Reissussa oli aikaa myös pistellä, aloitin seuraavaa neularullaa. Lentokoneeseenkin vein vahingossa terävät ristipistosakset kun unohdin ettei moisia saisi mukana olla. Eipä turvatarkastuksessa niistä mitään sanottu vaikka laukku läpivalaistiin.

Lehtihartiahuivi on edennyt neljännen kerän (Novitan Chic Mohair) loppuun, vielä taitaisi yksi kerä olla jäljellä tuota lankaa, joten kohta on valmista. Kuvia myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti