tiistaina, lokakuuta 18, 2005

Maito on parasta ruokaa

Nyt vietetään Suomessa imetysviikkoa ja tänä aamuna paikallislehdessänikin oli pikkujuttu siitä miten jossain tutkimuksessa on todettu äidinmaidon olevan hyvää ravintoa vanhemmallekin lapselle.

Imetys oli minulle itselleni tärkeä juttu, halusin että se onnistuu hyvin ja hankin siitä tietoa itse mm. imetystukilistalta. Esikoisen lonkkalasta olikin sitten pienoinen järkytys ja sen kanssa saikin harrastaa monenlaisia imetystapoja. Kirjoitin siitä imetystukilistalle jutunkin. Imetys sujui hyvin ja puolen vuoden täysimetys oli totta molempien lasteni kohdalla. Kumpaakaan ei kiinteät ruoat oikein kiinnostaneet, joten vasta noin kahdeksan kuukauden kohdalla kiinteä ruoka alkoi imetystä vähentämään. Esikoista imetin vähän alle vuoden, kuopusta vähän yli vuoden. Kuopuksen pari viimeistä imetyskuukautta imetin vain iltaisin ja öisin koska olin töissä mieheni ollessa kotona.

En itse saanut sairaalasta minkäänlaista imetystukea, joten toisen lapsen kanssa lähdin kotiin heti kun se oli mahdollista, hänen ollessa noin 16 tunnin ikäinen. Kotona imetyksen aloittelu onnistui hienosti. Siihen aikaan keskustelin paljon netissä eri keskustelupalstoilla, joten molemmat lapset ovat aikoinaan maanneet tietokonepöydällä näppiksen edessä imemässä samalla kun äiti kirjoitteli juttuja nettiin, lapset eivät siltikään ole tietokoneriippuvaisia ;-)

Omien kokemusteni jälkeen en voi muuta kuin kannustaa imettämään, imetyksessä auttaa kun tietää asioista ja tietoa ei välttämättä neuvolasta saa, tässä netin laajat "arkistot" ovat hyvä apu. Ensimmäiset päivät/viikot ratkaisevat paljon, joten tuttia ja pulloa ja erityisesti lisämaitoa sairaalassa tulisi välttää. Vastasyntynyt pärjää yleensä hyvin äidinmaidolla eikä tarvitse lisämaitoa kuin erityisissä tilanteissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti