sunnuntaina, tammikuuta 10, 2010

Lapasten uusi muoto - New form of mittens

Dropsin joulukalenterista löytyi mielenkiintoinen lapasohje. Sen sijaan että neulottaisi normaalisti pyörönä, lapanen neulotaan pitkittäin. Tätä oli pakko testata.

Drops x-mas calendar had a interesting mitten pattern. It was knitted vertically instead of horisontal way. I had to test it.

Punaiset lapaset / Red mittens

Ohje/ Pattern: Drops, suomeksi / in english
Lanka/Yarn: Novita Wool
Puikot/Needles: 3 mm


Punaisista lapasista tuli tosi hauskat ja lämpimät. Kaiken lisäksi ne oli nopeat neuloa kun sai vain pistellä ainaoikeaa. Kuvan vihreät valmistuivat myös eilen, ne on tehty Lanettista 2,5 puikoilla.

Eilen neuletapaamisessa Helka sanoi että voisi tehdä näitä lapasia töiden ohessa neuloessaan, joten siinä samalla kehittelin näistä sarjatyöversion.

These red mittens turned out warm and nice. And very fast to knit because of garter stitch. Yesterday in our local stitch and bitch meeting I invented how you could make these as a series. Green mittens were also finished yesterday, they are made of Lanett with 2,5 mm needles.

Sarjatyönä nämä lapaset tehtäisi siis yhtenä pötkönä, väliin tulisi vain peukunkohdat ja lapaset erottuisivat toisistaan yhdellä erivärisellä harjanteella (tämä kerros on neulottava molempiin suuntiin jotta lapasten raidat ovat samannäköiset, mutta jos raitoja ei ole, niin silloin tämä ei ole ongelma) joka myöhemmin purettaisi pois kun lapasia yhdisteltäisi oikeaan muotoon. Aika hauska. "Huiviako neulot? - Ei kun lapasia..."

These mittens could be knitted as series. You only need to put in thumbs and separate mittens from each other by knitting one garter ridge in both directions (if knitted only oneway, mitten stripes won't be the same, but if your mittens doesn't have stripes, then this is not a problem) that will be taken away when sewing the mitten in it's form. Pretty funny. "Are you knitting a scarf? - No, these are mittens..."

Omiani ei siis tehty sarjana vaan melkein ohjeen mukaan. Tein nämä lapaset 50 silmukalla. Neuloin 24 kerrosta, sitten peukun paikka, sitten toiset 24 kerrosta ja päättelyn yhteydessä neuloin lapasen reunat yhteen. Tämän jälkeen ompelin pään kiinni, poimin peukalon silmukat (24s) ja neuloin peukun. Muista tehdä lisäykset lapasen yläpään puolella ja kavennukset alhaalla, muutoin peukku menee nurinperin (tuli kokeiltua :-)). Sitten poimin 48 silmukkaa (eli 1s jokaisesta ainaoikein harjanteesta) ja neuloin niillä pyörönä varren.

ps. Shizen a hat has a pattern in english, if anyone is interested.

6 kommenttia:

 1. Hih, tuo lapasohje on mulla odottamassa toteutusta, ja ehdottomasti kokeilen sarjatyöideaa! Kiitos hauskasta ideasta! :)

  VastaaPoista
 2. Kivat lapaset! Täytyy itsekin testata tuota ohjetta jossakin vaiheessa.

  VastaaPoista
 3. Toisaalta tuota voisi aluksi käyttää kaulahuivina ja siitä sitten napsia irti lapasia tarpeen mukaan..

  VastaaPoista
 4. Hauskat lapaset, ja kivat värit neuloit niihin :)
  Noihan on ehdottomasti joskus toteutettava!

  VastaaPoista
 5. Hei noi on hauskat! Täytyy kokeilla :). Multa unohtu männä vuonna koko joulukalenteri, hyvä kun muistutit. Ainakin edellisvuonna siellä oli vaikka mitä kivaa.

  VastaaPoista