torstaina, marraskuuta 23, 2006

Ullallaa

Uusi Ulla on julkaistu. Mukana on myös minun ohjeeni .

Ohje: oma, Lehtimetsähuivi
Lanka: Knitpicks Shimmer 100g
Puikot: 3 mm

Knitpicksin alpakkasilkki on kyllä todella upeaa lankaa. Joka kerta kun tuon huivin kaulaansa kietoo, sitä pehmeyttä ja sileyttä tulee ihasteltua. Huivin voi toki tehdä ihan mistä langasta vaan. Juuri tästä syystä olenkin kovin viehättynyt näistä huiviohjeista kun ei tarvitse huolehtia siitä onko lanka sopivan paksuista tai onko tiheys oikea jotta lopputulos olisi hyvä. Kärsivällisyyteni kun ei aivan vielä ole riittävä mallitilkuille ja pitkälle harkinnalle.

9 kommenttia:

 1. eikö tuossa ole sama kuvio kuin ziinan pahaisessa blogissa julkaisemassa huivissa?

  VastaaPoista
 2. Tuo huivi on nii-in kaunis. Kuvatkin ovat kauniita, mutta eivät tee tuolle huiville ja langalle oikeutta. Kiitos ohjeesta!

  VastaaPoista
 3. Kyllä, se on erittäin kaunis ja väri herkullinen!

  VastaaPoista
 4. Anonymous: Mitähän Ziinan huivia tarkoitat? Kevät-huivi on malliltaan erilainen vaikka tässä kuvassa ehkä hieman samankaltaiselta näyttäisi. Minä en ole nähnyt tällaista huivia hänellä, tosin onhan minulla voinut jotain mennä ohi. Tän huivin kuvio syntyi muutaman mallikirjan selailun yhteydessä.

  VastaaPoista
 5. Liittyen Ullassa olevaan ohjeeseen, onko se toinen kavennus tosiaan "nosta, nosta, vedä yli" eikä "nosta, neulo, vedä yli" joka olisi yliveto?

  VastaaPoista
 6. http://ziina.vuodatus.net/blog/266823 tätä huivia tarkoitin. Tässä tosi keskellä sileää.

  VastaaPoista
 7. Päädyin Ullan neuleesta tänne, kun oli niin tutun kuuloinen nimi. Terveisiä Kiinasta!

  VastaaPoista
 8. Kiirettä pitää, joten vastaukset kommentteihin ovat vähän kestäneet.

  zeska: Kaavion ensimmäinen kavennus on ulkomaisten ohjeiden ssk-kavennus, seuraavana tavallinen kaksi yhteen ja kolmannessa tosiaan nostetaan kaksi oikein (kuten ssk:ssa) ja nostetaan ne molemmat sen neulotun yli. Näin reunimmaiset silmukat jää sen keskimmäisen taakse. Saman kavennuksen voi tehdä useilla tavoilla, tämä on minusta kaunis.

  anonymous: Ei ole sama malli. Jotain samaa näköä voi näissä varmaan nähdä kuvia katsomalla, mutta erilainen tämä kuitenkin on.

  satusäde: Tervehdys! Elämä on teilläkin mennyt uusiksi.

  VastaaPoista
 9. Hei! Kiitokset hienosta ohjeesta! Aloittelin jo neulomaan sitä, mutta ihan eri tyyppisestä langasta. Joskus viikonloppuna tulee varmaan kuvaa siitä alusta, jos olet kiinnostunut.
  Näitä lehtimallejahan on ollut viime aikoina, mutta tällaista en ole nähnyt: Tästähän muodostuu pieniä ja suuria lehtiä vuoronperään. Ziinan Metsäkukkia on nätti myös, mutta ihan erilainen.

  VastaaPoista