tiistaina, marraskuuta 07, 2006

Lunta tuiskuttaa...

Keskeneräiset työt ovat tehneet viimeaikoina katoamistemppuja, ei siksi että ne olisi haudattu entistä syvemmälle, vaan siksi että ne ovat valmistuneet. Tässä viimeisin

Ohje: oma, kämmenselän kuvio kirjasta Knitting Fair Isle Mittens & Gloves
Lanka: Inca Tops alpakkalankaa noin 60 g
Puikot: 3 mm

Neuloin nämä lapaset kärjestä päin. En tiedä oliko tuossa mitään järkeä, mutta tulipahan kokeiltua. Onhan amerikanmaalla kirjoitettu kokonainen kirja tuollaisista lapasista, nimittäin Anna Zilboorgin Magnificent Mittens. En kyllä neulonut näitä lapasia hänen ohjeidensa mukaan. Tein nimittäin peukalokiilan ja peukunkin neuloin normaalisti alhaalta ylöspäin. Tosi ihanat hienostelulapaset näistä tuli.

Eilen pidettiin ex-tempore neuletapaaminen ja Helka toi sinne yhteistilauksemme tuloksia. Minulle tulivat nämä

Ihania kirjoneulelapasia, heti tekisi mieli aloittaa uudet... Mutta parasta oli kyllä tuo pitsineulekirja, upeita mallineuleita!

Kun vaan olisi aikaa, niin suunnittelisin kyllä sen upean ja ihanan huivin... Ehkäpä joskus vielä...

5 kommenttia:

 1. Voi kun joku Tallinnassa kävijä tois minullekin tuon Pitsilised koekirjad... Siitä on ilmeisesti sitten tullut uusi painos, kun elokuussa äidin käydessä Pärnussa sitä ei ollut saatavana, kun pyysin tuomaan.

  VastaaPoista
 2. Kyllä se nyt sitä pitsikirjaansa esittelee! ;D Tuo pitää kyllä itsellekin joskus hankkia, oli sen verran erilaisia pitsimalleja kuin aiemmissa kirjoissa.

  VastaaPoista
 3. OOH! Tahtoo nythetijust tuon pitsineulekirjan. Näyttää juuri sellaisesta mallineulekirjalta, jota olen metsästänyt pitkään.

  VastaaPoista
 4. Aivan ihanat lapaset ! Minäkin olen ihastellut tuota samaa kirjaa Magnificent Mittens

  VastaaPoista