sunnuntaina, joulukuuta 11, 2005

Jouluinen gallup

Vaikka käsityöblogista onkin kyse, tässä voisikin olla paikka pienelle jouluiselle gallupille/meemille käsityöaiheen ulkopuolelta. Mikä on Sinun paras joululevysi ja joulureseptisi?

Minun paras joululevyni on VesaMatti Loirin Sydämeeni Joulun Teen jota voin jouluna pyörittää ihan taukoamatta. Eräänä jouluaamuna heräsin ennen muuta perhettä, istuin sohvalla tehden jotain käsityötä, kynttilät paloi ja Ave Maria soi... Tänä vuonna hyviä väreitä ovat aiheuttaneet mm. Raskasta Joulua ja Petri Laaksosen Lumivalkeaa.

Paras jouluinen pikkuleipäresepti on seuraava:

Kardemummaviipaleet
225 g margariinia
1 dl sokeria
1 dl hasselpähkinä-/mantelijauhetta (voi jättää poiskin)
1 tl kardemummaa
2 tl inkivääriä
n,5,5 dl jauhoja

Huoneenlämpöiseen (tai vähän sulatettuun) margariiniin sekoitetaan muut aineet. Taikina on sopivaa silloin kun se vähän pysyy kasassa, jos se on ihan muruina, lisää margariinia.

Muotoile taikinasta kaksi paksua tankoa (halkaisija noin kolme senttiä). Kääri ne kelmuun tai folioon ja nosta pakkaseen pariksi tunniksi.

Leikkaa tangosta tasakokoisia viipaleita ja paista 225 asteessa noin 7 minuuttia tai kunnes reunat ovat hieman ruskettuneet.

2 kommenttia:

  1. Lauluyhtye Rajattoman Joulu -levy on ihan ykkönen. :) Voi kun osaisi itsekin laulaa!

    Tuossa yksi karkkipäivä intouduin taas tekemään suklaakarkkeja. Niihin tarvitaan kookosrasvaa, kaakaojauhetta, kananmunaa ja sokeria... Niin ja karkkivuokia ja tehokas sähkövatkain. :D

    Sulatetaan puoli pakettia kookosrasvaa ja vispataan siihen kaakaojauhetta joku vajaa desi. Annetaan jäähtyä. Vatkataan 1-2 munaa ja noin 2 desiä sokeria vaahdoksi. Tomusokerista tulee ehkä vähän parempi tulos kuin tavallisesta. Lisätään kaakao-kookosrasvaseos ja jatketaan vatkaamista niin kauan kun sielu sietää (ja massa vähän jähmettyy). Jaetaan karkkivuokiin ja pistetään jääkaappiin.

    On ihan henkimaailman juttuja milloin suklaasta tulee tarpeeksi kovaa ja milloin niin pehmeää että sen saa nuolla karkkivuuista pois... Viimeksi tuli nuoltavan mallisia, mutta hyviä silti. ;)

    VastaaPoista
  2. Ehdottomasti paras joululevy on Loirin Sydämeeni joulun teen. Siitä tulee niin rauhallinen olo. Suosikkeihin on kuulunut myös Laaksosen Lumivalkeaa!

    VastaaPoista