maanantaina, maaliskuuta 21, 2005

Virvon varvon

Oi mikä rauha meillä eilen olikaan kun ei ovikello pärissyt virpojien rampatessa ovella. Helsingin virvontatavat sai mut aina kiehumaan, joten kerrankin palmusunnuntai ei ollut tuskaa. Meidän lapset ei ole kovia virpomaan, muutama vitsa tehtiin ja niillä virvottiin lähisukua, tosin nuori herra olisi mielellään pärjännyt ihan yhdellä vitsalla, se kun oli aina pyytämässä vitsaa takaisin. Eikä ne suklaat tai yllätyksetkään mitään niin suurta suosiota saaneet, niistä jopa kieltäydyttiin. Mikäpäs siinä.

Virvontareissujen yhteydessä yritin päästä uusimmassa Kauneimmat Käsityöt lehdessä olleen kolmiohuivin ohjeesta selville, mutta ei siitä mitään tullut. Koko ajan on liikaa silmukoita puikolla. Jätinkin sen sitten häpeämään ja kaivoin esille aiemmin aloittamani pienen päähän laitettavan kesähuivin. Huivista tuli sopivan kokoinen ja kiinnitystä pohtiessani päätin tehdä huiviin nyöritkin itse. Juuri viime viikolla näin neulonta-listalla ohjeen kuinka nyöri (I-cord) liitetään valmiiseen neuleeseen, joten päätin sitten käyttää tätä ohjetta hyväkseni. Kyllä neulontalista on hyvä olla olemassa.

punainen huivi

Guardian Angelin pistely on myös jatkunut, nyt pääsin jo alaosan "nurmikkoon" johon tulee Caron Waterliliesin silkkilankoja. Lanka on aivan upeaa pistellä! Liukuu helposti kankaan läpi ja jälki on todella ihanaa. Tekisi mieli ostaa muutama lisätokkakin näitä (yksivärisiä) mutta jospa nyt ensin tuhoaisi nykyisiä lankoja pois.

Olenkin oikein ylpeä itsestäni, uusia lankoja ei ole tullut ostettua viiteen viikkoon ja niin paljon on hommia vielä kesken näistä nykyisistäkin neule- ja ristipistolangoista, että enpä taida ihan hetkeen mitään ostaakaan. Viikonloppuna löysin taas uusia ihania ohjeita joita tekisi mieli aloitella, mutta koitan pitää tässäkin vähän taukoa että saisi jotain valmiiksikin välillä.

Kätköistä löytyi myös ikiaikoja sitten käsityölehdistä otettuja kopioita. Meinasin jo ne heittää suosiolla roskiin, kunnes kuitenkin niitä ryhdyin lukemaan ja sieltähän löytyi juuri sopivia ohjeita mm. pienen pojan liiviin ja kääntövarsisukkiin. Nämäkin sitten siirtyivät arkistooni talteen.

1 kommentti:

  1. Moro moro!
    Pitihän tänne nyt tulla piipahtamaan. Kiva kun olet neulonut. Ja TV-ohjelmien suhteen makusi on aika lailla lähellä omaani. Itsekin katselen (ansastamisen jälkeen) Selviytyjiä ja Teho-osastoa. Kerta kaikkiaan huippuja molemmat! Kiva etten ole ainut niihin ihastunut listalainen.

    Joo...Neuleesi kuulostavat upeilta. Neularullan (needleroll) tarkoitusta en ole koskaan käsittänyt, vaikka olenkin siitä joskus jotain mainintoja lukenut. Lienevätkö jotain neulatyynyn tapaisia vai....? *kohauttaa hartioitaan* I do not know.

    Liiviä värkkäilen tässä itsekin. Eilenkin tuli heilutettua puikkoja ihan tuntitolkulla, ja sama luultavasti jatkuu tänäänkin. Ja kanavatyökin on edistynyt. Bussimatkat, varsinkin pitkät sellaiset, ovat oivia siihen tarkoitukseen. No, nyt lopetan tämän vuodatukseni. Annetaan puikkojen heilua!

    VastaaPoista