tiistaina, lokakuuta 06, 2020

Pyöreä tilkku - Circle block

Jostain syystä olen ajatellut että ei tuo pyöreiden juttujen ompelu ole minua varten, että eihän ne nyt voi onnistua... Vaikka nyt keväälläkin sain valmiiksi Metsä-peiton jossa puut on pyöreitä. 

Somehow making circle blocks is very hard for me mentally. I always think that I can't make them. Although I have made them successfully, like this Forest-quilt.
Satuin Instagramissa näkemään kuvan tästä blokista ja alkoi se niin kovasti houkuttelemaan että piti ryhtyä tekemään kuitenkin. Yllä oleva keskiosa onnistui hyvin vaikka epäilytti.

I saw this block on Instagram last spring and I had to try it anyway. Middle part (pic above) at least was a success!
Seuraava osuus vaati paljon eri kangas testausta ja leikkasinkin jo paloja eri kankaista kunnes totesin että ei tule hyvä ja vaihdoin. Tyttären kanssa tätä väripohdintaa tehtiin. Ompelin nämä kaksi kerrosta yhteen paloina ja sitten ne yhdessä tuohon keskiosaan kiinni. Tämäkin onnistui eikä jäänyt mistään pussittamaan.

Next section took a lot of fabric fondling. Picking colours was very hard. My daughter helped me with choosing these. 
Sitten vielä reunus jossa olikin paljon leikkaamista.
And then triangle border. A lot of cutting
Taustan valinta oli vaikeaa, mutta päädyin alla olevaan. Tilkku on nyt vähän isompi kuin ohjeessa kun en vielä tiedä mitä tästä tekisin. Tekisinkö lisää näitä vai tekisinkö sellaista mitä ohjeessa on. Ohjeeseen tulee kuukausittain lisäyksiä. Tämä on siinä peiton keskus. Mutta olipa hauska tehdä tämä!

Picking background fabric was very hard, but I finally chose that gray. This is a center of a medallion quilt pattern, but I haven't decided what to do with this. It sure was fun to make!
Ohje löytyy hollanniksi Claudine's Quilt ryhmästä Facebookista.

Pattern is in Facebook group called Claudine's Quilt. Pattern is in dutch.

3 kommenttia:

  1. Hyvin on onnistunut kankaiden värivalinta!! Kaunis:)

    VastaaPoista
  2. Tosi hieno! Tuo vaatii tarkkuutta ja taitoa.

    VastaaPoista
  3. Minunkin mielestä kankaiden valinta on onnistunut, kaunis!

    VastaaPoista