sunnuntaina, lokakuuta 11, 2020

Auringonlaskun aikaan -peitto - During sunset -quilt

Rippilahja kummityttärelle mietitytti. Arvelin että josko tilkkupeitto kiinnostaisi kun kaikkea tuntuu olevan jo. Hevosetkin häntä kiinnostaa. Näistä lähtökohdista lähdettiin ja tällainen siitä sitten tuli. Rippijuhlien aika tuli vihdoinkin ja lahja pääsi uuteen kotiin.

Peiton ohje on Violet Craftin The Unicorn and Horse. Peitto ommellaan kokonaan paperpiecing -tyylillä papereiden päälle. Alkuperäisessä ohjeessa oli tähtiä hevosen ympärillä, mutta ne ei tähän mielestäni sopineet.

Meinasin aloittaa ompelua jaloista, mutta totesin että jos hevosen kasvot ei onnistu ja niihin ei saa sopivaa ilmettä, niin on ihan turhaa tehdä koko peittoa ja siirryin sitten tekemään sitä, peiton vaativinta osaa mielestäni. Pidin todella paljon lopputuloksesta, joten eteenpäin mentiin. Syy miksi olin epäileväinen oli se, että minulla oli eri määrä kankaita hevoseen kuin ohjeessa joten en voinut käyttää väriohjetta tässä.

Lutheran Confirmation present to my goddaughter. Pattern by Violet Craft. All paperpieced. 

I started with face, since if it doesn't work out, there is no need to make this quilt at all. I was hesitant because I had less fabrics for the horse than in pattern, so I couldn't use color quide.
Peitto sai nimekseen "Auringonlaskun aikaan" koska tämä minusta näyttää siltä näine väreineen ja tikkaukseenkin nimi piirtyi. Keltaisella osuudella on laskeva aurinko ja sen jälkeen auringon säteitä ja taivaan kaikki eri värit auringon laskiessa.

Name "During sunset" came from the background color layout. Yellows are the sun and rest are sky colours when sun is setting. Quilting also resembles that name.
Peiton yläosan jokainen värikaistale on tikattu erilaisella mallilla. Tikkaus on tehty pääosin Aurifil 50wt langalla. Hevosen kasvot on tikattu hyvin vähäisesti että ilme säilyy. 

Background top colours are all quilted differently. I used mostly Aurifil 50wt thread for quilting. Face is quilted very lightly, other parts quite dencely.

Tämän oikean ylänurkan tikkasin viimeiseksi ja kyllä meinasi melkein itkettää kun totesin että kangas pussitti todella paljon. Eipä se auttanut kuin purkaa viereisiä tikkauksia ja tasoitella kankaita uudelleen. Hyvä tuli kun sen malttoi tehdä kunnolla.

This right top corner was the last one to quilt and I almost cried when I saw that there was a lot puckering and fabric didn't lay nicely. I ripped on both sides quite a bit and then I could quilt it again nicely. It turned out just great.
Alaosassa siniset on vettä ja aaltoja

At the bottom, blue is water and waves
Ja vihreät nurmea
And greens are grassPeiton kankaat on enimmäkseen ostettu suomalaisista tilkkukaupoista, Katrin tilkkukaupasta, Tilkkutarhasta ja Kankaisesta. Vuoden 2019 Tampereen käsityömessuilla oli hyvä vertailla kangasvalikoimia ja valita sopivia tähän sateenkaareen. Yksivärisin punainen on Eurokankaan palalaarista, tummin vihreä ja sen viereinen kukikas sininen on lahjakankaita. Kellanvihreä on muistaakseni amerikasta tilattu.
Hevosen ruskeat kankaat on pääosin Katrin tilkkukaupasta, loput hevosen kankaat ovat omista varastoistani. Taustakankaat myös Katrilta.

Most of these fabrics were bought from finnish quilt shops. Buying a rainbow like this is much easier when you can actually see the fabrics and don't have to rely on screen colours.

Kirjoitan vielä toisen postauksen siitä miten peitto tehtiin, kun olihan tämä aikamoinen matka. Pysypä siis kuulolla. Kiitos kun luit!

I will make another blog post about making this quilt, so stay tuned. Thank you for reading!


Linking to 

Midweek makers at https://www.quiltfabrication.com/

Needle and Thread Thursdays at http://www.myquiltinfatuation.com/

Brag about your beauties at https://frombolttobeauty.blogspot.com/

6 kommenttia:

 1. Häikäisevän upea peitto. Hieno hevonen, upeat kankaat ja mahtava tikkaus. Olen todennut saman lintukuvissani: Pään tekemisestä kannattaa aloittaa, jotta ei pilaa hillitöntä uurastusta epäonnistuneilla kasvoilla.

  VastaaPoista
 2. Paljon olet tehnyt työtä tähän peittoon mutta se on kannattanut:) Lopputulos on aivan upea!

  VastaaPoista
 3. Todella upea peitto ja tikkaukset! Valtavan työn olet tehnyt.

  VastaaPoista
 4. That is one gorgeous horse quilt - thank you for sharing on Midweek Makers!

  VastaaPoista
 5. It came out beautiful! I love all the quilting details, especially the swirls that you quilted onto the horse's knees. Congratulations and blessings on your goddaughter's Confirmation!

  VastaaPoista
 6. Your quilt is absolutely amazing, well done!

  VastaaPoista