sunnuntaina, helmikuuta 14, 2010

Vapaata ompelua

Tilkkutyöblogeissa seikkaillessani olen monta kertaa ihastellut tilkkutäkkejä joissa tikkaus on tehty vapaaompelulla. Tämä vaatii oman paininjalkansa, joten sellainen oli hankittava. Tilaus kesti, mutta lopulta jalka saapui. Tosin sen jälkeen usko meinasi loppua, niin kummallisesti ensimmäinen paininjalka toimi. Ompelukoneliikkeen sedät ymmärsivät yskän kun vein koko koneen näytille ja näytin että ei tämä voi toimia näin. Sain pari uutta jalkaa testattavaksi ja oikeanlainen onneksi löytyi.

Testailin tätä ompelua muutamaan tilkkuun, mutta piti sitä päästä testaamaan ihan oikeaan juttuunkin, joten tein siskolleni syntymäpäivälahjaksi pienen pussukan.

Ompelujälki nyt ei ole kaikkein kauneinta kun ei ihan osaa vielä liikuttaa kangasta aina yhtä nopeasti, mutta kelvollinen siitä tuli kuitenkin.

Mukaan tein pienen korttikukkaron.

5 kommenttia:

 1. ihanat tilkut tuossa pussukassa ja vapaa konekirjonta näyttää hyvältä. Harjoittelun myötä se alkaa sujumaan varsin joutuisasti :-)

  VastaaPoista
 2. Millä tavalla se paininjalka on erilainen kuin tavallinen? Ja onkohan sillä paininjalalla joku oma nimi, jos sellaista menee liikkeestä kysymään? Mun on vähän vaikea hahmottaa miksi sellainen vapaaompelu ei onnistuisi esimerkiksi tavallisella paininjalalla.. siis kun en ole koskaan kokeillut niin kiinnostaa kovasti! Että jospa vaikka kuvallinen postaus aiheesta.. :D?

  Pussukka on tosi kivan näköinen, tikkaukset mukaanlukien!

  VastaaPoista
 3. Kiitos.

  Maiju: joo, voisinpa laittaa vähän kuvia, katotaan milloin ehtisi.

  VastaaPoista
 4. Ihania kaikki ompeluksesi! Tuo vapaaompelu näyttää kyllä tosi hauskalta.

  VastaaPoista
 5. Kiva pussukka. Haluaisin kyllä itsekin opetella tuota tilkkuilua ja vapaaompelua (milloinkahan sitä ehtisi...). :)

  VastaaPoista