keskiviikkona, elokuuta 06, 2008

Värjäystä - Dyeing

Tällä kertaa kankaan värjäystä. Ennen lomaa suunnittelin testaavani aurinkovärjäystä. Ihme tapahtui sillä loman lopulla ilmat vihdoin suosivat ja sain tehtyä ensimmäiset kankaani tällä tekniikalla.

Monenlaisella eri lehdellä ja muulla kuvioitiin tätä kangasta, tosin kaikki eivät taida kuvasta erottua.


Saniaiset eivät ihan onnistuneet niin kuin olisin halunnut, joten testasin vielä uudelleen hieman litistetyillä lehdillä.

Hieman parempi, mutta tähän taisi tulla liikaa maalia kun väri meni tuollaiseksi mustahkoksi kuivuessaan.

Ompelukonekin tuli jo korjauksesta, mutta en ole ehtinyt yhtään edes testaamaan. Kun ehtisi, niin nämä voisivat päätyä vähän pienemmiksi jutuiksi. Värjäystä tuli kokeiltua myös pesukoneessa (ne ihanat sadepäivät...) jossa värjäsin yhden ison verhon ja muutaman kauppakassin. Luonnonvalkea puuvilla muuttui limen vihreäksi. Piristyi ainakin alkuperäisestä huomattavasti.

Lankaakin on värjäyksessä, siitä myöhemmin. Nyt lähden nukkumaan, huomenna on jännä päivä minullekin, kuopus kun aloittaa koulun! Mihin tämä aika hävisi? Ihan vastahan hän syntyi...

Kiitos kukkakommenteista, katsotaan kuinka käy!

This time I dyed fabric with sun dye colours. Weather wasn't in favor for this until in my last holiday week. But better late than never... Lots of different leaves are now waiting for sewing. Some yarn is cooking in a dyekettle as well, reports will come later.

Now to bed, tomorrow is exciting for me because my youngest is going to school! Where did this time go...?

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoista, jännittävää ja etenkin mukavaa koulun alkua! Niin äidille kuin koululaisellekin =)

    VastaaPoista
  2. Kaunista kangasta ja tsemppiä kirjojen päällystykseen..

    VastaaPoista