lauantaina, elokuuta 02, 2008

Pienet lapaset

Kiitos kommenteistanne eilisistä lapasista :-)

Lisää lapasia vaan tulee, sillä nämä pienet lapaset valmistuivat vauhdilla vaikka ei näillä mitään tarvetta ollut. Piti vain aloittaa tuo resorin neulominen leffaa katsoessa ja loput syntyi sitten vaan siinä ohessa.

Ohje/Pattern: nro 84 from Sata kansanomaista kuviokudinmallia by Eeva Haavisto Lanka/Yarn: Novita Wool (merinovillainen, 1,5 kerää
Puikot/Needles: 2,5 mm


Näistä tuli hyvän kokoiset noin 7 vuotiaalle.

Nyt olisi kasvi-apu tarpeen. Meillä on tämmöinen sisäkasvi, en tiedä nimeä, mutta se on pitkään kestänyt hyvänä salaojitetussa suojaruukussa. Joku viikko sitten lehdet alkoivat lerpattaa ja ruukun vaihtokaan ei ole auttanut.

Onko kellään tietoa mikä kasvi tämä on ja mitä tälle voisi tehdä että lehdet eivät noin lerpattaisi?

Mittens that just wanted to get off needles. They fit to a 7 year old.

12 kommenttia:

 1. Kuvassa on nukkatyräkki.
  Meillä lehtien lerpahtaminen tarkoittaa liian vähäistä kastelua.

  http://fi.wikipedia.org/wiki/Nukkatyr%C3%A4kki

  T:Minna

  VastaaPoista
 2. tuo kasvi on myös erittäin myrkyllinen. nesteen kosketus polttaa ihon pahoille vesikelloille. jos perheessä on lapsia, suosittelen nostamista hyvin korkealle.

  VastaaPoista
 3. TUolla kasvilla on myös lempinimiä, kuten vaeltava juutalainen ja seksipalmu... Kuvaa sitä siementenheittelytaipumusta... :)

  VastaaPoista
 4. IHANAT lapaset olet taasen tekaissut. :o) Tahtoo tuon Haaviston kirjan myös. Ihastuttavia malleja.

  VastaaPoista
 5. Minä tunnen tuon kasvin nimellä Paha poika.

  VastaaPoista
 6. Minulle tuo kasvi on tuttu nimellä "käärme puu".

  VastaaPoista
 7. Hienot lapaset! Minulla on Haaviston kirja jostain aikojen takaa, ja ihan erilailla mallit heräävät eloon kun blogeissa näkee värikuvia toteutuneista töistä.

  VastaaPoista
 8. Kauniit lapaset! Kasvipulmaan en osaa auttaa, meillä kun kukat tuppaavat kuolemaan heti ovesta sisään tuotua =(

  VastaaPoista
 9. Pahaks pojaks noita meillä on sanottu, omani ovat vakavasti veden puutteessa näyttäessään tuolta ;) vaihtoehto on liian kostea multa. Ite päästän tuon välillä mullaltaan aivan kuivaks... parempi kuin ainä märkä multa... en sit tiiä mitkä ois oikeet ohjeet...

  Kivat nuo punaiset lapaset...

  VastaaPoista
 10. Mäkin epäilisin liian kosteaa multaa tuon nukkatyräkin ongelmaksi... se saa tosiaan kuivua ihan rutikuivaksi välillä, koska se on mehikasvi ja varastoi siis vettä runkoonsa. Nukkatyräkillä on melko pieni juuristo kasvin kokoon nähden ja siksi juuret kärsivät helposti liiasta kastelusta. Mun ohje olisi, että jos multa tuntuu kostealta, anna sen kuivua ihan tositosi kuivaksi ennenkuin annat yhtään lisää vettä.
  Sitten jatkossa varovaista kastelua.

  VastaaPoista
 11. Onpa kauniit lapaset! Minä en erityisemmin ole tykännyt neuloa lapasia mutta ehkä pitäisi taas kokeilla, kun nuo kirjoneulelapaset ovat niin kauniita.

  VastaaPoista