maanantaina, elokuuta 11, 2008

Little slippers and great views

Toissa viikonloppuna kävimme kävelemässä upeissa maisemissa. Ilmakin oli mitä parhain (samaa ei kyllä voi sanoa nyt vallitsevasta kelistä).

Kolihan se.

Reissuneuleena olivat nämä pienet tossut

Ohje/Pattern: 8 neliön palatossut - 8-square socks by Käspaikka, jonka modasin dominotekniikalle / that I changed into domino technique
Lanka/Yarn: Novita 7 veljestä
Puikot/Needles: 3,5 mm


Näistä tuli tosi hauskat. Alkuperäisessä ohjeessa on kauheasti ompelemista ja sehän ei minua innosta ollenkaan, joten domino-neuleen tyylillä selvittiin melkein kokonaan ilman sitä, vain kärjen sauma jäi. Tosin langanpäitä riittää pääteltäväksi kyllä ihan reippaasti tässäkin. Kuvan jalka on tossuihin liian suuri, nämä ovat noin viisivuotiaan kokoiset.Some time ago we went hiking to great views, to Koli. Weather was very good (unlike now).

In the car, I was knitting these little slippers. With domino technique they are great, since you only have to sew the front opening. Of course, there are still lot of yarn ends to sew. Foot on the picture is too large for these. These are good for about five years old.

7 kommenttia:

 1. Nyt kyllä oisin jopa sitä mieltä että olis ohjeen paikka!! En oo dominolla tehnykkään aiemmin, malli kiinnostaa kyllä tosipaljon mutta se päättely tosiaan ei...

  VastaaPoista
 2. Loistoidea käyttää dominotekniikkaa palatossuissa! Minulla on meneillään Kaaospeitto (Jämä-Ullasta) dominotekniikalla, ja kyllä se päättely vielä menee, kun ei tartte saumoja ommella... Kiitos hyvästä ideasta!

  VastaaPoista
 3. Voi miten hienot tossut! Nuo aiemmat lapaset on myös tosi suloisia!

  VastaaPoista
 4. onpa kauniit maisemat! ja kivat tossut tuli!

  VastaaPoista
 5. Tossut on tosi hienot!
  Jäin vain ihmettelemään, että mitä tuo dominotekniikalla teko tarkoittaa? Olisi tosi kiva jos viitsisit valaista asiaa! :)

  VastaaPoista
 6. Piti tulla katsomaan kun novita-klubissa vinkkasivat että täältä löytyy dominotekniikalla tehdyt palatossut. Kivat on, täytyy myöntää, että päihittävät ne perinteiset 6-0 :)

  VastaaPoista
 7. Olen pitkään miettinyt, että tuollaiset tossut olisi kiva opetella tekemään. Jos viitsit, niin valaisetko hieman teko-ohjetta?

  VastaaPoista