maanantaina, helmikuuta 25, 2008

Vauvan takki / Baby Sweater

Vauvanvaatteita on mukava neuloa. Kai tämä on jotain söpöstelykaipuuta kun edelleenkään ei ole mitään hajua kenelle tätä voisi koskaan antaa. No ehkä joku meidänkin tuttu vielä joskus tyttövauvoja saa.

Ohje/Pattern: Baby Sweater in two needles from Knitting Almanac by Elizabeth Zimmermann paitsi myssy ja sukat oma malli, in hat and socks pattern is my own
Lanka/Yarn: Novita Wool (merinovilla), kaikki yhteensä 160 g

Puikot/Needles: 3,5 mm


Tässä hyvässäkin ohjeessa piti kuitenkin soveltaa: neuloin hihat pyörönä jolloin ei tarvinnut ommella sauman saumaa.

Takki sai kaverikseen myös samalla pitsikuviolla neulotun myssyn ja polvisukat.

Pitkä ja ohut kaulahuivikin valmistui

Ohje/Pattern: My So Called Scarf
Lanka/Yarn: Artesano Alpaca Hummingbird, 111 g

Puikot/Needles: 6,5 mm


Tosi hauska malli, nopeaa neulottavaa, mutta kuitenkin erinäköistä kuin tavallisesti. Lankakin on todella ihanaa ja värit upeat. Tätä lankaa marinoin kaapissa hieman yli vuoden kun en sitä raaskinut mitenkään käyttää.

Mikähän täällä bloggerissa haamuilee kun päivitystä oli blogilistan mielestä eilen tapahtunut? Minä en koneen lähellä eilen käynytkään.

I finished Baby Sweater and made matching hat and knee high socks with it. Sleeves are knitted in round, so no seams at all.
I also finished my so called scarf. Pattern is nice, fast to knit but a little different than usually. Yarn is also wonderful, soft and the colours are just right.

6 kommenttia:

 1. Ihastuttava setti! Ajan kanssa varmaan löytyy sopiva käyttäjäkin.

  VastaaPoista
 2. Kaunista settiä tulin minäkin kehumaan. Pitää alkaa silmäilemään vauvaneuleita "sillä silmällä", kun kesän-syksyn aikana vauvoja olisi sukuun tulossa useampikin. Ei jaksa kaikille ihan perussettiä tehdä. :D

  VastaaPoista
 3. Tuo Elisabeth Zimmermannin ohjeilla neulottu setti on ihastuttava, joten toivottavasti sille löytyy käyttäjä. Osaatko arvioida, minkä kokoinen nuttu on? EZ taitaa mainita koosta jotenkin ympäripyöreästi, että vauvoja on erikokoisia, mutta jos tuon tekee lahjaksi, niin olisi hyvä tietää edes suunnilleen, minkä kokoinen nuttu ohjeella tulee.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteistanne. Väittäisin että nuttu sopisi 0-4 kuiselle, mutta sen verran on tuo vauvojen koko päässyt unohtumaan että enpä ihan varma ole. Tietenkin käsialakin vaikuttaa. Jos tuon pingottaisi kunnolla, niin isomman siitä saisi.

  VastaaPoista
 5. The baby sweater and matching knee high socks are just so adorable.

  VastaaPoista