perjantaina, helmikuuta 22, 2008

Huovuta pääsiäsmuna

Tarvitset
eri värisiä villoja muutamia grammoja
styroxmuna tai suklaamunan yllätyskotelo
kuumaa vettä astiassa
mäntysuopaa

Aikaa munan huovuttamiseen menee noin 20 - 30 minuuttia.

1. Kääri ohuita villalevyjä munan päälle tasaisesti, muista vaihtaa villan suuntaa välillä. Tässä minun versiossani pohjalla on oranssi ja alas on laitettu päälle hieman vihreää

2. Purista päälle hieman saippuaa ja vettä. Puristele varovasti että villat kastuvat. Hiero villaa joka puolelta alussa hyvin hellästi että villat pysyvät paikallaan. Lisää tarvittaessa saippuaa ja vettä.
3. Kun pinta on hieman huopunut voit koristella munan. Villasta voi helposti tehdä raitoja munan ympärille. Jos haluat selkeämpiä kuvioita voit tehdä esilevyn ja leikata kuviot siitä.

Esilevy tehdään niin että laitetaan muutama ohut kerros villaa päällekkäin, kastellaan ja saippuoidaan ja huovutetaan ihan hetki että pinta on hieman huopunut. Sitten leikataan paloja ja asetellaan ne halutuille kohdille. Tämän jälkeen kuvioiden kiinnittäminen vaatii hyvin hellää huovutusta että kuvio pysyy paikallaan.
4. Sitten vaan pyörität munaa käsissäsi kuin pullaa. Kurttuja voi välillä huovuttaa auki ettei villaa jää millekään kohdalle liikaa. Muista: Villa joka ei ole vielä tarpeeksi huopunut on yli-iso ja voi näyttää siltä että ei tästä koskaan mitään tule, mutta jatka vaan pyörittelyä.

5. Kun villa on kutistunut melkein oikean kokoiseksi, ryhdy käyttämään voimaa jotta pinta saadaan tiukaksi.
6. Huuhdo kuumalla vedellä ja sen jälkeen kylmällä. Kuivata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti