torstaina, joulukuuta 07, 2006

Lentokonetyö

Etätyöni kuljettaa minua usein lentokoneella etelä-Suomeen, joten matkoilla pitää olla mukana jotain sopivan pientä ja sallittua tekemistä. Syksystä 2005 asti mukanani on kulkenut tämä yksi ja sama työ (muutamia poikkeuksia lukuunottamatta).

Ohje: Mary Oljen kauneimmat pitsit -kirjasta, Kuningatar Annan pitsiliina
Lanka: virkkauslankaa
Koukku: noin 1,25 mm

Liinasta tuli oikein hyvän kokoinen, pingotus tekee ihmeitä näissä pitsitöissä. Virkkuukoukkua olen saanut esitellä useita kertoja Helsingin lentokentän turvatarkastajille, mutta aina olen sen kanssa saanut matkustaa. Viimeisimmällä kerralla minulle sanottiin että vain metalliset neulepuikot ovat enää pannassa, kaikki muut puikot saa viedä koneeseen.

Langanpäiden päättelyyn meni siihenkin pari lentomatkaa, niitä kun oli reippaat 120 kpl... Onneksi on langankatkaisin, sakset kun ovat kiellettyjen listalla.

Eilen illalla tuota liinaa hipeltäessäni huomasin että yksi välikuvio on tullut virkattua väärään ketjusilmukkaketjuun kiinni. Päättely oli onnistunut niin hyvin ettei purkamisesta tullut mitään, joten leikkasin koko välikuvion irti ja virkkasin tilalle uuden. Oikein kätevästi se onnistui ja nyt liina on täydellisen ihana.

13 kommenttia:

 1. todella kaunis liina!

  VastaaPoista
 2. Liinasi on kyllä todella kaunis!

  VastaaPoista
 3. Niin onkin, siis täydellisen ihana. Kyllä kannatti lennellä tänne etelään :-)

  VastaaPoista
 4. Upea liina! :)olet jaksanut tehdä suuren työn, itselläni meinaa aina kärsivällisyys loppua viime metreillä. Tästä syystä kaapistani löytyy monenlaisia virkattuja paloja, joista on joskus pitänyt tulla liina...

  VastaaPoista
 5. Kaunis liina. Oma virkkausliinakokeilu päätty yläasteella noin 3 cm:ä halkaisijaltaan olevaan ympyrään. :D

  VastaaPoista
 6. Kiitos tiedoista lentojen turvamääräysten suhteen. En ole itse vielä testannut puikkojen läpäisykykyä turvatarkastuksista. Ehkä kokeilen bambupuikkoja ensin (ovat vaan vähän kalliita turvamiehille jätettäväksi jos käry käy...) Onneksi junissa saa vielä tikuta vapaasti :)

  VastaaPoista
 7. Kaunis liina! Olen tehnyt samalla ohjeella liinan joskus ja pidän siitä kovasti.

  VastaaPoista
 8. Upea liina! Mitäs se etätyöläinen nyt koneessa väkertää? :)

  VastaaPoista
 9. Voi,kun on kaunis liina.Monta matkaa olet tehnyt,ennenkuin tuollainen työ on valmis.Onnittelut!

  VastaaPoista
 10. Ihana liina! Itellä hirmuinen himo tarttua virkkuukoukkuun. Kait sitä joskus ala-asteella tuli koukun kanssa jotain tehtyä (valitsin puukässän yläasteella) joten siitä on jo aikaa... Kun näin ihania tuotoksia näkee niin kuume koukkuiluun vaan kasvaa kasvamistaan!

  VastaaPoista
 11. On kyllä todella kaunis

  VastaaPoista
 12. Kiitoksia. Oikein tyytyväinen olen itsekin.

  kylli: Bambut saa viedä huoletta koneeseen, ainakin kotimaassa.

  tiinav: Niinpä, uutta reissuprojektia en ole vielä keksinyt. Jotain pitäis kehitellä.

  VastaaPoista