torstaina, syyskuuta 07, 2006

Tossukat

Margarethan ristipistokuvastosta löytyi kiva neuleohje joka piti tilata että tossujen arvoitus selviäisi, kantapää kun ei näyttänyt mitenkään tavalliselta, ei edes jälkeenpäin neulotulta. Kiitos vaan Teija kimppatilauksesta.

Arvoitus sitten ratkesi:

Kantapää muodostuu tiimalasin muotoisesta palasta jonka kaltevat sivut ommellaan yhteen. Tulipa tässä samalla kokeiltua kirjoneuleen neulomista nurjalta, hyvinhän tuo onnistui, tosin huomattavasti hitaammin sitä tekee kuin oikealta puolelta.

Tossuista tuli oikein mukavat, en muistanutkaan miten kivan muhkean tuntuiset tulee kirjoneulesukista. Ja kun kerran oli neulomisen vauhtiin päässyt, ei näitä olisi käsistään malttanut pois laskea.

Ohje: Ateljee Margaretha, Permin of Copenhagen, Navia, tähtitossut
Lanka: Novitan 7 veljestä harmaana ja vanhaa tuotantoa oleva Superwash (suht samanpaksuinen) valkeana
Puikot: 3 mm
Hieman sovelsin, ohjeessa varpaiden päälle tuli vain puolitoista tähteä ja tossun reunaan virkattiin kiinteitä silmukoita. Mulla tähtiä on kaksi ja puoli, reunuksen tein helmineuleena ennen kantapään aloitusta ja silmukoita on vähän vähemmän joten päällä oleva kuvio on hieman kapeampi.

5 kommenttia:

 1. Hienot tossut :) Ja varmasti lämpimät.

  VastaaPoista
 2. Kivan näköiset tossut!

  VastaaPoista
 3. Katselin netissä samoja tossuja ja mietin kyllä, saisiko kuvan perusteella selville, miten se tehdään. Kiitos siis valaisusta :).

  Kauniit tossut!

  VastaaPoista