tiistaina, toukokuuta 02, 2006

Huovutusta

Olipa kerran pitkä Kid Mohair huivi, jossa ei ollut pitsineuleesta tietoakaan, vaan sileää kasin puikoilla. Huivi ei koskaan käyttöön päässyt ja se lojui surkeana kaapissa parin vuoden ajan, päästen aina välillä kaapista ulos suunnitelmien tekoa varten. Mutta joka kerta se joutui takaisin kaappiin häpeämään.

Tulipa sitten eräs lauantai jolloin neuloja sai inspiraation, nyt on huivin kohtalonhetket käsillä. Silloin lattialle ilmestyi lakana, huivi kaivettiin kaapista, leviteltiin lakanan päälle ja sen jälkeen pengottiin arkusta villaa. Erivärisiä vihreitä löytyi ja niistä muotoiltiin huivin päälle kuvio. Mukaan lisättiin vielä vähän punaista ja oranssia. Huivin nurjalle puolelle leviteltiin myös villaa ja sitten huivi lakanoineen kääräistiin rullalle ja poistuttiin kylpyhuoneeseen huovuttamaan. Kun työtä oli jonkun aikaa huovutettu käsin sekä rullaten, rullattiin työ vielä kerran oikein tiukasti, kääräistiin narulla kiinni ja laitettiin se pesukoneeseen pienelle pyörähdykselle.

Ja näin siinä sitten kävi, vähän piristyneempi, erittäin luova ja taiteellinen köynnöshuivi ;-) Juuri täydellinen kesäiltoina terassilla istuessa, nyt puuttuu vaan enää se terassi... sitäkin puuhaa olisi siis kesällä edessä.

2 kommenttia:

  1. Tulipas kaunis ja käyttökelpoinen huivi, tuhoontuomitun tilalle.
    Kaikenlaista kannattaa kokeilla, varsinkin tässä tapauksessa kun ei ollut haittaa vaikka olisi mennyt pilalle.

    VastaaPoista
  2. Hyvän idean keksit! Nätti huivi!

    VastaaPoista