sunnuntaina, toukokuuta 07, 2006

Onnistunutta ompelua

Innostuin penkomaan kangasvarastojani ja sieltä löytyi jokunen vuosi sitten hommattua laukkukangasta, joten laukunompeluun päätin sitten ryhtyä. Ensin piti tietenkin käydä varastotäydennystä hakemassa, sillä eihän täydellistä laukkua voi tehdä ilman täydellistä ompelukoneneulaa saati lankaa. Päätin myös kokeilla miten vetoketjun ompelu sujuu, en muista että olisin koskaan vetoketjua ommellut mihinkään. Ajattelin kerrankin tehdä homman ihan ajan kanssa, ilman mitään kiirehtimistä (mikä on aina ennen ollut tyylini...) joten nostin silityslaudan ja -raudankin esille ja jopa käytin niitä saumanvarojen merkitsemiseen ja niiden auki silittämiseen. Tasku tikattiin sekä vuoreen (vetoketjun kera, hyvä minä) että ulkopuolelle. Laitoin koristeeksi joensuulaisen Ihva Aulan painaman kuvan.

Kummallisinta koko jutussa oli se että ompelukone ei ryppyillyt, mitä nyt välillä laittoi alalangan rutuille. Ehkä minä ja ompelukone aletaankin tulla juttuun, ainakin satunnaisesti. Mielessä olisi useampia ompelujuttuja joita tekisi mieli kokeilla, ehkäpä sitä uskaltaisi... Nimittäin kangaskaupasta hyppäsi kyytiin kesähousukangasta ja neulosta tyttärelle "villatakkiin". Toivoton tapaus.

Upea oranssinliila poncho sai jo kertaalleen kaarrokkeen, mutta se koki tänä aamuna kohtalonsa (lue: purettiin), sillä kasteleminenkaan ei auttanut siihen että kaarrokkeeseen olisi tullut tarpeeksi pituutta. Tätä jatketaan jahka lanka on kuivunut, se oli purkamisen jälkeen ihan kiharoilla.

Äitini tuli maininneeksi että mummini kaipaisi kesäistä pipoa joka olisi helppo päähän laittaa. Tämä muistui mieleeni aamulla ja pipo valmistuikin nopsasti. Tämä on mukava ohje. Katsotaan kelpaako saajalle.

Ohje: Novita kesä 05
Lanka: Mayflower cotton light pv/akryyli (luultavasti)
Puikot: 3 mm

3 kommenttia: