torstaina, syyskuuta 08, 2005

Vihdoinkin!

Tietokone on vihdoin (kuuden viikon jälkeen) siinä kunnossa että sitä voi käyttää, joten kuvia on saatu käsiteltyä. Kiitos, kiva että olette kommentoineet noinkin ahkerasti edelliseen postaukseen. Pitääpä ryhtyä pesukonetta testaamaan. Jaana, olepa hyvä vaan, kantoliina oli mulle aikoinaan suunnaton pelastus, jo esikoisen kanssa ja varsinkin sitten kun oli kaksi pientä. Ihan pienen kanssa neulominen onnistuu tosi helposti kun hän ei vielä tartu mihinkään ja useinmiten nukahtaa liinaan heti, mutta myöhemmin ainoa ratkaisu taitaa olla selkäreppusidonta.

Tälläinen talo me kesällä ostettiin.
talo

Muutto alkaa olla vihdoin takana ja tavarat paikoillaan. Tää ei jotenkin oo ollenkaan niin nopeata kuin ennen, en kyllä oikein ymmärrä miksei. Tilaakin on nyt paljon enemmän kuin koskaan, tosin ehkä se onkin se syy ;-) Lastenhuoneiden seinätkin on saatu valmiiksi, loppujen lopuksi reilu pohjamaalaus ja hienojakoinen tasote tepsi. Boorditkin saatiin liisteröityä seinään (myös se poikamme valitsema puoli metriä korkea) ilman kiroilua, joten aika hyvin tää loppujen lopuksi meni. Tapetin irrotus ja sen jälkeinen pohjien teko vaatii siis aikaa, aikaa ja kärsivällisyyttä.

Ja nyt itse asiaan, neulomuksiin ja muihin käsitöihin joita tässä kesän lopulla on syntynyt.

kahdet lapaset
Ohje: perusohje Mary Oljen Lisää kintaita kirjasta, kuvio oma
Lanka: 100% villalanka (käsittelemätön) ja samaa kasvivärjättyinä
Puikot: 3 mm ja 3,5 mm (48 + 3 s)

Tässä siis kuvassa ne molemmat lapasparit jotka oli tehtävä jotta ei tarvitse purkaa toista oikean käden lapasta (kiva että joku muukin on blogissaan tunnustanut moista ;-) ) Toisten lapasten peukut puuttuu...

pupu
Ohje: jossain netissä näin kuvan ja muokkasin siitä omani
Lanka: Marks & Kattensin Top Wool, oranssi Novitan Florica
Puikot: 3,5 mm ja 4 mm

Tän pipon piti tulla mun pojalle, mutta siitä tulikin niin iso että se menee mulle. Toinen pipo on siis listalla odottamassa puikoille pääsyä, ohjetta pitää muokata vielä. Jos joku muistaa missä on tälläisiä pipoja nähnyt, niin laittakaapa blogin/kaupan osoitetta.

BO
Ohje: Knitty, BranchingOut
Lanka: SilkeTweed
Puikot: 4,5 mm


kynsikkaat
Ohje: omasta päästä
Lanka: Arjangon silkki-angora-viskoosi-lankaa
Puikot: 3,5 mm


40v
Malli: Basket of Hearts, The Silver Needle:n freebie ja tekstit LeisureArtsin Alfabets kirjasta
Lanka: DMC:n, värit eivät mallin mukaisia
Kangas: aidanauha jossa 54 ruutua

Kummivanhemmilleni 40-vuotishääpäivänä.

enkelit
Ohje: sovellus Heavenly Angel-kirjanmerkistä
Lanka: virkkauslankaa, jotain äärettömän ohutta
Koukku: 1,25 mm

Muokkasin tuota ohjetta niin että tein mekon toisella kerroksella yhden lisäpylvässarjan, jotta sain mekon levenemään. Voin antaa tarkempiakin ohjeita jos on tarpeen, mutta etteköhän te osaa itsekin ;-)

Viime viikonloppuna puikoille ehti vihdoin myös Leaf Lace huivi, joka nyt on menossa tälläisessä vaiheessa. Mallikuvio on helppo, joten nyt se menee jo ulkomuistista.
LL

Muut keskeneräiset näkyvät tuossa viereisessä palkissa. Olen todennut että tuo viime syksynä Butterflysta aloittamani pusero edistyisi varmasti nopeammin jos siinä olisi jotain kuviota. Kun hiha on pelkkää suoraa, ei jaksa keskittyä kun ei siinä mitään haastetta ole. Tosin purkaminen ei kiinnosta yhtään sekään... Pusero siis odottaa aikaa parempaa.

Teidän kaikkien MysteryShawlit ovat ihastuttaneet täälläkin, olen harkinnut moisen neulomista itsekin, mutta olisihan noita muitakin... nimittäin se nimipäivälahjaksi tilattu kirja paisuikin kahdeksi, Play.comista kirjat saapuivat kolmessa arkipäivässä postilaatikkoon ja paketista löytyivät A Gathering Of Lace ja Angels - A Knitters Dozen kirjat. Ihania malleja ja suloisia enkeleitä. Jouluksi pitäisi muutama ehtiä tekemään. Kirjoja voin kyllä suositella muillekin.

Ja vielä kuva siskoni Kanadasta tuomista tuliaisista
tuliaiset
Knitter's lehti on oikein hyvä tapaus, siellä jopa mainostettiin Satakieli-lankaa. Ja vähän lisää tuli tuota ristipistolankaa, milloinkas vaan pistelyttäisi...

6 kommenttia:

 1. Näyttää ihan villikanin takapuolelta... Tuossa pipossa. Voisiko sen leveyden (kuvion) saada jotenkin?

  VastaaPoista
 2. Onnea uuteen kotiin :-) Kauniita lapasia!

  VastaaPoista
 3. Pupun jalat on viisi silmukkaa ja välissä on kaksi, yhteensä siis 12.

  VastaaPoista
 4. Nyt miun täytyy vaan käydä etsimässä tuo talo... ;D Hienolta näyttää. Paljon olet kaikessa hulinassa saanut neulotuksikin! :o

  VastaaPoista
 5. Mulla on myös aikomus toteuttaa Branching Out-huivi SilkeTweedistä joululahjaksi, tosin beigenä. Näytti onneksi kivalta tuo sinun huivisi!

  VastaaPoista