tiistaina, elokuuta 16, 2005

Lapaset jatkuu...

Niitä kuvia laittaisin tosi mielelläni lapasista ja talostakin, mutta kun ei millään ehdi ryhtyä asentamaan mitään kuvankäsittely softaa tähän työkoneeseen ja oma kone on edelleen särki, ei ole ehtinyt ehjätä sitäkään. Kai se pitäisi jo raahata johonkin korjattavaksi mutta kun ei sitäkään olevinaan ehdi ja toisaalta atk-alalla olevana sitä ajattelee että kyllä minä itsekin tuon osaan...

Kasvivärjätyt langat on kuvissa heinäkuun kuudennen ja kahdenkymmenentoisen päivän postauksissa. Nää lapaset joita nyt kolmatta teen, tulee niistä langoista jotka on siinä kuudennen päivän kuvassa. Yksi vasemman käden lapanen on melkein valmis, peukku on vielä kesken.

Jäin eilen illalla pohtimaan miten sitä tälläisen voisi estää ja totesin että ainoa tapa olisi varmaan se että lapasen molemmat puolet olisivat täsmälleen samannäköiset ja peukku tehtäisi juuri siihen rajalle, tällöin ei olisi väliä minkä käden lapanen on kyseessä. Toisaalta muhun vetoaa suunnattomasti juuri tälläinen että kuviot ovat erilaiset ja peukalolle tehdään kiila. Tuollaiset lapaset on mun mielestä tosi kauniit.

Ja vielä siitä tapetin irrotuksesta joka on edelleen vaiheessa uudessa asunnossa... Koska se homma on ollut tuhottoman hidasta vaikka tapetinirrotusainetta ja liisteriä on levitelty hurjasti tapetin päälle, kävin eilen paikallisessa tavarataivaassa ostamassa sellaisen kuumaa höyryä puhaltavan vekottimen (jollaista tv-shopissakin mainostetaan) ja sehän tepsii, ihan oikeasti. Ensin tapetin päälle vähän vesi-liisterisekotusta ja sitten sillä koneella höyryä. Eilen saatiin irrotettua tapettia melkein kolme neliötä tunnissa. Kohta sitä pääsee jo sitten maalaamaan, wow!

2 kommenttia:

  1. Tapetin irrottaminen on todellakin niin ällöä, ettei meille tule tapettia mihinkään, missä aiotaan asua niin kauan, että tapetin vaihto saattaisi olla ajankohtaista!

    VastaaPoista
  2. Tapetin huonoon irtoamiseen voi vaikuttaa myös se, että siinä liisteröinnissä on voitu käyttää myös muuta kuin ihan puhdasta tapettiliisteriä. Esimerkiksi erikeepperiä tai vastaavaa paperi/puuliimaa.
    Minkätakia, en kyllä ymmärrä, mutta tuollaiseen olen törmännyt (lopulta hiottiin ne kaksi seinää puhtaaksi...)

    VastaaPoista