keskiviikkona, toukokuuta 08, 2019

Sewing machine cover - Ompelukoneen päällinen Pfaff Iconiin

Kuten otsikosta voi päätellä, täällä on ostaa päräytetty uusi ompelukone Pfaff Performance Icon. Uusi kone tarvitsi ihan ehdottomasti päällisen sillä koneen mukana tullut päällinen oli beige ja sehän ei sovi minulle, ei sitten mitenkään. Ihan lopussa on linkki ohjeeseen jos sellainen kiinnostaa.

New sewing machine has landed in my home. Large quilting space was too appealing... New sewing machine cover was desperately needed since the cover that came with machine was beige and that is unacceptable here. In the end, there is a link to a pattern if you are interested.
Entinen kone oli Berninan 440QE. Ihana oli sekin ja vuosia se oli käytössä mutta kyllä tämän koneen suurena houkutuksena ollut leveän leveä tikkaustila oli liian suuri vältettäväksi. Muita ihania ominaisuuksia on langan katkaisu, paininjalan nouseminen neulan ollessa alhaalla, alalangan loppumisesta ilmoittaminen, mahtava määrä ompeleita jne. En ole vielä ehtinyt kuin vähän kokeilla erilaisia juttuja joita koneessa on.

My previous machine was Bernina 440QE. It was a wonderful machine and I used it for years. Besides large quilting space this new machine has a thread cutter, bobbin thread warning, huge amount of stitches etc. There are much more that I haven't tried yet.
Yllä olevassa kuvassa näkyvä tilkku löytyi Campbell soup diaryn ohjeista. Sen ompelin tässä alkuvuodesta ja tähän se päätyi koska ylänurkassa on juuri oiva teksti "Make some quilts" eli teepä tilkkupeittoja. Siihenhän tarkoitukseen tämä kone on ostettu...

In the picture above, that quilt block pattern is Campbell soup diary tutorial. I sewed that earlier this year and this was great use for it since in top corner it says "Make some quilts". That is exactly what is machine is for.
Minulla on pitkään ollut nämä etuosaan laittamani puukuvioiset paperiohjeet odottamassa ja tähän ne kävi todella hyvin joten niitä ompelin ensin. Mallit ovat myynnissä QuiltArtDesignilla. Sitten mallailin kokoa että minkälainen pitäisi tehdä ja pohdin miten tämä olisi parasta koota. Kaivoin kangaspalavarastoani ja nämä kaikki palat on sieltä! Vihreän kankaan himoni on näköjään aikamoinen... Päälliseen en ole leikannut yhtäkään palaa isoista kankaista. Sisälle tullut kangas on ostettu ehkä 9 vuotta sitten, joten olipa hienoa vihdoin saada sekin käytettyä. Välissä on puuvillavanua.

I found those tree paper piecing patterns some years ago and finally this was great way to use them. They are sold by QuiltArtDesign. After sewing some of them I had to ponder how to make this cover and how to put the trees in there. All exterior fabrics are from my scraps. I seem to own quite extensive green fabric stash... Lining fabric was about nine years old, so it was fun to finally use it. Batting is cotton batting (scraps).
Ennen palojen yhteenompelua kaikki palat piti tikata. Testailin erilaisia tikkejä. Yläosaa lukuunottamatta kaikki on vapaata ompelua. Etukappaleen tikkaukset kuvaavat metsää, heiniä, kuusia, pilviä, sadetta ja kuun valoa. Tässä koneessa ei ole tikin pituuden säätäjää kuten Berninassa on, joten muutaman kerran piti ratkojaa käytellä kun en ollut tyytyväinen tikkausjälkeen. Päällisen kokoamisen aikana ompelin kaikki sisäsaumat siististi piiloon, joten eivät siellä häiritse jos joskus sinne katselisin.

After all pieces were roughly the right size, I had to free motion quilt them. I tested several stitches. Top piece is not fmq'ed. This machine doesn't have stitch regulator like my Bernina, so I used a seam ripper few times. Front piece has lots of different stitches, they represent forest, weed, pines, clouds, rain and moon light. When putting the cover together I hooded all seams using seam bindings. Cover is nice looking from the inside too, if I would ever look there (probably not)...
Pieni reikäkin piti tehdä polvinostimelle että päällinen on kauniisti paikallaan.

Little hole for knee lift
Kirjoitin ohjeen tähän päälliseen Pfaffin MySewNet.com:iin. Jos sinulla on tämä sama kone, voit tallentaa ohjeen omalle MySewNet tunnuksellesi ja katsoa sitä myös koneesi näytöltä :-) Ompelukoneen kytkeminen nettiin on edelleen hymyilyttävä ominaisuus, sekä se että eräänä päivänä tuli ilmoitus että nyt pitäisi ompelu keskeyttää kun koneeseen tulisi päivitys... No olisi sen päivityksen voinut asentaa myös myöhemmin kun ompeluhommat ei olisi olleet kesken, mutta nytpä tiedän miten tuollainen päivityskin menee.

I have made a pattern for this cover to Pfaff MySewNet.com. There are measurements and materials list. If you have this same machine, you can save that pattern to your own MySewNet account and look at it from your sewing machine screen :-) Using wifi with a sewing machine just makes me smile and the fact that one day I got an announcement that I should stop sewing since there is an update coming... I could have postponed it, but now I know how that goes.

Ompelemisiin! Happy sewing everyone!

Linking this to:
From Bolt To Beauty: Brag about your beauties
My Quilt Infatuation; Needle&Thread Thursday/
Quilting is more fun than housework: Oh Scrap

12 kommenttia:

  1. Cute, cute cover!! It looks very festive. Happy Mother's Day and Happy Friday. ~smile~ Roseanne

    VastaaPoista
  2. Hieno päällinen ja hieno on konekin!

    VastaaPoista
  3. Päällinen on niiiiin kaunis! Ja onnea uudelle koneelle vielä kerran, paljon ompeluksia sille ja takkuamattomia tikkejä :D

    VastaaPoista
  4. Olet kyllä oikea täti vihreä! Niin ihana tuo koneen päällinen. Puut ovat ihan suosikkejani. Ja kone on epäilemättä hieno.

    VastaaPoista
  5. I love what you made for your new machine. Thanks for sharing with Oh Scrap!

    VastaaPoista
  6. Your sewing machine cover is fantastic!! Enjoy your new machine.

    VastaaPoista