tiistaina, tammikuuta 01, 2019

Vuosi 2018 - Year 2018

*EDIT: Kuvalinkit korjattu. Picturelinks repaired

Viime vuosi meni niin vauhdilla että blogi jäi täysin hunningolle. Instragramista minut helpoiten löytää jos haluat tietää mitä käsitöiden saralla puuhailen. Linkki löytyy tuosta sivupalkista.

Tässä nyt lyhyt kooste mitä muuta tein vuonna 2018 kuin tuon tyttäreni peiton jonka sentään sain blogiinkin laitettua. Vuotta kuvaa kyllä hyvin lausahdus "Raskas työ, raskaat huvit", sillä en ole koskaan ommellut näin paljoa tai saati saanut vuodessa useaa tilkkupeittoa valmiiksi. Vuonna 2018 valmistui neljä peittoa ja niistä kaksi on kokonaan saman vuoden aikana tehtyjä. Yllä kuva Instagramissa tykätyimmistä kuvistani vuodelta 2018.

Last year went so fast that this blog was abandoned... I can be found nowadays from Instagram. Link on the right. I have never sewed this much, I finished four quilts and many other things. Top pic is my most liked IG pics. My daughter's quilt was the only one I blogged.

Alkuvuodesta aloitin Mystery Quilt -projektin ystävilleni, että he saisivat tehdä yhden hengen sängynpeiton kokoisen tilkkupeiton. Tilkkuja tehtiin kaksi viikossa. Tilkkumallit on netin syövereistä löydettyjä.
Päätin tehdä oman peittoni kaksivärisenä, eli vain erisävyisiä vihreitä ja valkeaa. En ole tällaista ennen tehnytkään. Tästä tuli niin kiva että olen päättänyt jatkaa tätä ison sängyn kokoiseksi. Tämä saa korvata nykyisen sängynpeiton.

I started the year by making a Mystery Quilt project for my friends so they could make their own sampler and learn how to quilt. Two blocks were launched each week. I found these patterns from internet. I decided to make my quilt using only two colours, I have never done a quilt that way. It turned out so great that I have to make it bigger so it will be used on my own bed. Now it is good for one person.

Maaliskuussa innostuin Tilkunviilaajan x-plus tilkuista. On ollut tarkoitus tehdä sellainenkin peitto... Päätin penkoa tähän palat jämälaatikostani. Punaiset ei ihan riittäneet, mutta kaikki muut on sieltä. Kaikki 30 tilkkua tuli tehtyä parissa kuukaudessa.

In march I got exited about Tilkunviilaaja's x-plus blocks. I took fabrics from my scrap bin. I made these in few months.

Alkusyksyllä vielä lisäsin reunukset ja tikkasin peiton marraskuussa. Peitto päätyi lahjaksi äidilleni joka joskus vuosia sitten vihjaili että voisi joulupeiton haluta.

Early autumn I added borders and in november I quilted it. 
Peiton reunukset ovat ylijäämiä tyttäreni peitosta ja tuo pieni kolmiojono taas on ylijäämää noiden X-tilkkujen nurkista. Tilkut ovat 1,25" valmiina, joten aika pieniä. Tikkaus keskellä on muurahaisenpolkua ja reunoissa on kolmea erilaista. Ennen tikkausta tuo välikaitale oli ihan karmean näköinen kun se oli todella rypyllä. Epäilin kovasti miten sille käy, mutta tikkaus pelasti kaiken! Peiton tausta on koottu erilaisista punaisista kankaista.

Borders are leftovers from my daughters quilt and those tiny HST's are leftovers from making those X's. 1 1/4" finished, so quite small. Quilting is stippling in the middle and three kind of patterns in borders. Backing is pieced.
Loput punaiset pikkupalat ompelin pussukaksi. Tästä tuli todella ihana. Nyt houkuttaisi tehdä tämä peittokokoisena...
Remaining little HST's ended to be a pouch. This turned out lovely, now I think I have to make a quilt like this...
Kesälomalla päätin tehdä sinisen peiton anopilleni. Päällinen valmistui kesällä ihan tuosta noin vaan kun palat oli isoja 7" kokoisia. Tummansininen kangas tarvitsi lisätäydennystä, mutta sitä onneksi tilkkuryhmän kautta löytyi. Malli on otettu netistä.

In the summer I made a blue quilt for my MIL. This was very easy, blocks are 7" finished. Model is from internet.
Tämä peitto tikattiin myös muurahaisenpolulla, se kun on helppo ja nopea malli ja näyttää vaikeammalta kuin onkaan. Tikkaukseen meni noin kuusi tuntia. Tausta koottiin paloista. Peitto valmistui lokakuussa.

In october I quilted this with stippling. It is so easy and fast.
Marraskuussa pidin A-luokan loman, eli ompelin koko viikon kotona :-) Tämä Väkkärä -peitto alkoi silloin muotoutua ja valmistui muutama päivä ennen joulua. Peitto meni lahjaksi mieheni siskolle.

In november I had a A-class vacation, so I stayed at home and sewed :-) This quilt was started during that vacation. I finished this few days before christmas. 
Ostin nämä kankaat viime kesänä siksi että niistä tuli mieleen hänen vesivärimaalauksensa. Lisäsin vähän omia kankaita sekaan että peitosta sai isomman. Siniset ja osa keltaisista ja vihreistä on lisättyjä. Peitto on tikattu muurahaisenpolku -tyylillä (vapaa tikkausta), lankana Aurifil. Tikkaukseen meni noin viisi tuntia. Tausta on koottu kahdesta palasta.

Vuoden viimeinen peitto valmistuikin 30.12. eikä ennen joulua kuten oli tarkoitus, mutta voihan tuosta vieläkin nauttia ja aina on ensi joulu.

Last quilt was finished Dec 30th and not before christmas as it was supposed to.
Tämä siksak-peiton päällinen on tehty vuonna 2014, joten oli korkea aika tehdä se valmiiksi. Tikkasin peiton keskiosan siksak-kuvion mukaisesti yläsyöttäjän avulla, reunakolmioihin ja reunukseen tein vapaatikkausta. Tausta on koottu tuosta vihreäruutuisesta kankaasta. Hieman harkitsin että tämä olisi päätynyt X-plus peiton taustaksi, mutta hyvä kyllä että tein tästä ihan omansa.

I made this zigzag top back in 2014, so it was high time finish it. Middle part is quilted following zigzag pattern with walking foot and borders and triangles are free motion quilted. 
Peittojen lisäksi valmistui myös pienempiä juttuja ja pari neuletta. Tätä Neulistin mallilla tehtyä huivia tein kaksin kappalein, toinen vihreänä ja toinen sinisenä.

Few other things were also finished. I made two of this shawl, green and blue.

Uusi olkalaukku oli ehdottomasti tarpeen. New bag was definitely needed.

Lapaset ja pipo tyttärelleni. Näissä kaikissa lankana Norjasta ostettu Rauma-lanka. Lapasissa puhelimen käyttöä helpottava reikä...

Mittens and hat for my daughter. Yarn is norwegian Rauma. Mittens has hole for phone usage.Pienimmät kangaspalat päätyivät pussukan pinnaksi. Tästä tuli ihanan villi!

Smallest scraps turned into a pouch. This is kinda crazy!
Ihanaa käsityövuotta 2019! Have a wonderful craft year 2019!

2 kommenttia:

  1. Ihana reportaasi! Nämä kaikki sinun työt on niin mahdottoman hienoja, ihania värejä. Olet taitava ja ahkera.

    VastaaPoista