maanantaina, marraskuuta 07, 2011

Ompelukoneen päällinen - Sewing machine cover

Tässäpä lupaamiani kuvia ompelukoneen päällisestä. Ei nämäkään kuvat paljoa parempia ole, mutta niin on harmaata että ei parempaa valoa tänne ompelunurkkaani tule.
Päällinen on tehty kankaiden hulpio-reunoista ompelemalla tilkkuja spiderweb-tyylillä. Päätyihin ja pituuteen lisäpalaksi tein tavallisempaa tilkkureunaa, mutta näissäkin on käytetty vain hulpioita. Käytin ensin vain sellaisia palasia joissa oli tekstiä, mutta sen verran pieni kangasvarastoni on (!) että ne alkoivat jo loppua noiden spiderweb palojen jälkeen. Loppuihin paloihin käytin sitten toista hulpiolaitaa, eli sitä jossa ei ole kirjoitusta.
Harmaa kangas on lakanaa jonka ostin nimenomaan aikoinaan tilkkujuttuja varten värinsä vuoksi, kun kaupoista ei tilkkukankaista sopivaa väriä meinannut löytyä.
Samaan syssyyn testasin sitten myös tikkaukset, sekä vapaan (BSR) että suoran (yläsyöttäjä). Välissä on fleeceä ja vuorikankaana Marimekon punaista Unikkoa. Sisäpuolelle ompelin käsin saumat piilottavat kaitaleet. Alareunan kaitaleen ompelin kokonaan koneella, ensin kaitale nurjalle ja sitten kääntö oikealle puolelle ja ompelu.
Virtapiuhalle on oma kolonsa ettei sitä tarvitse irrottaa. Päällinen on mitoitettu toimimaan ompelupöydän kanssa.
Ompelulankaa hurahti tähän varmaan 500 m, joten jokunen tikki tuli testattua :-)

Here are promised pictures from my sewing machine cover.


I made spiderweb blocks out of selvages (text side). After these they were almost used (so small fabric stash!), so I used no-text selvages for the other parts. Gray fabric is sheet that I bought because the colour was just right. I also took this change to try free motion quilting and quilting with walking foot. There is a place for the power cord. Cover is measured so that it covers sewing table too. About 500 meters of thread is in this cover, so stitch testing is now made :-)

8 kommenttia:

 1. Onpa kiva! Tuollainen sitä itseltäänkin puuttuu, reunakaitaleita on myös tullut talletettua johonkin projektiin, saattaapi joutua juuri tuohon. Onneksi olkoon myös uudesta koneesta. Terv. Lea P.

  VastaaPoista
 2. Aivan tosi hienoja juttuja sinulla blogissasi!
  Aloittelevana "ompelijana" kurkistelin jo tuonne ompelu - tunnisteisiisi ja löysin monta kivaa pussukkaa, joita aion yrittää, jahka työkiireet hellittävät.
  Sinulla on kyllä hyvä maku kankaissa ja niiden yhdistämisessä.

  VastaaPoista
 3. Kiitos, Tintti, Tess ja KahviKaneli!

  KahviKaneli: Ihan nollasta tämä minunkin ompeluni on alkanut, kuusi vuotta sitten ompelukone oli pahin vihollinen...

  VastaaPoista
 4. Vautsi! Hieno lopputulos! On siinä ollut sommittelemista ja tekemistä!

  VastaaPoista