keskiviikkona, huhtikuuta 27, 2022

Vuodenajat - Seasons

Onpa hienoa voida kertoa että tämä vuoden 2020 keväällä aloitettu projekti on vihdoin valmis. Viimeiseksi jääneen vuodenajan (talven) tilkkupinnan tekemiseen meni puolitoista vuotta (jostain syystä ei vaan kiinnostanut), mutta kun sen sain tehtyä, niin sitten homma lähti hyvin vauhdikkaasti etenemään ja nyt pääsi heti käyttöön. Ja kylläpä se onkin ihana. 

My Season's quilt is finished! I started this in spring 2020 and made three tops (summer, spring and autumn), but somehow managed to make winter part this year. After that it was very speedy. And it turned out to be beautiful!

Edessä näkyy kevät muuttolintuineen ja perhosineen ja onhan siellä kevään ensimmäinen kukkakin. Sen vieressa ikkunan puolella näkyy kesä, aurinkoineen ja kukkineen. Kesän yläpuolella on syksy tuulen tuivertaminen lehtineen ja viimeisenä on talvi tähtitaivaineen. 

In the front is spring with geeses, butterflies and first flower. Beside it is summer sun and flowers. On to p summer is autumn with leaves and the winter with starry sky.
Talvi olisi tietysti voinut myös olla valkea lumipeite, mutta aihetta oli vaikea keksiä siihen. Tähdet oli helpompia.

Winter could have been snow, but it was hard to figure out what I would like to see there, so these stars where easiest.
Kukin vuodenaika on tikattu omalla tavallaan, keväässä on tuulenvirettä joka tuo lämmintä ilmaa. Tämä on kaikkein eniten tikattu ja tähän menikin useampi ilta kun tätä tein.

Each season is quilted on their own way. Spring has little warm winds. This is most dence quilting and it took several evenings to make.

--
Kesällä aurinko paistaa ja kukat kukkii, siksi kukkia myös tähän. Kokeilin tässä long-arm koneille olevaa mallia ja yritin vähän samaan tyyliin saada mallin toistumaan samoissa kohdissa. Osin onnistuin, osin en, mutta toimii kuitenkin. Mitään en merkinnyt.

Summer is sun and bloom, so flowers it is. This is longarm edge-to-edge pattern that I improvised and tried to make those flowers even. Well, it looks nice but its not perfect. No marking.
Syksyllä tuuli puhaltaa ja lehtiä pyörittelee ilmassa. Tämä tikkausmalli on todella kiva ja helppo tehdä. Ensin vain nuo vikuroivat viivat ja sitten joka toiseen puolikaarta. Minulla kaari on itseen päin, eli teen tätä reunasta reunaan. Toinen laita on tietysti sitten vähän hankalampi kun alkaa kertyä koneen kaulaan kovasti peittoa, jonkun tein näistä toisinpäinkin, mutta ei siitä ihan niin hyvä tullut. Jotenkin on vaan luontevampi toisinpäin.

Autumn wind blows and throws those leaves to the air. This quilting pattern was very easy and fun to make.


Talvesta aloitin tikkausprojektin. Täällä on kiemuran seassa pieniä tähtiä, mutta noin muutoin en oikein tykännyt tästä ajatuksesta. Mutta toimii kuitenkin ja oli tosi nopea tehdä, muutama tunti vain hurahti.

Winter was the first one I quilted. There are little stars in between. 
Tein kaikki osiot omina pieninä peittoinaan (noin 51" neliö) eli kun tikkasin ja yhdistelin niin tuloksena on 98" kokoinen peitto. 2,5 metriä kanttiinsa siis. Ompelin palat toisiinsa kiinni kaitaleen kanssa ja sitten kääsin sen ja ompelin käsin paikalleen. Pitkän keskisauman käsinompeluun meni aika monta tuntia. 

Erilaisia keltaisia kankaita olin kerännyt Eurokankaan palalaarista vuosien aikana, tähän ne meni kaikki. Välissä on puuvillaista liimavanua, toimi hyvin kun silittäen sen kankaisiin kiinnitin. Ei tarvinnut lattialla könytä näiden kanssa.

All parts where made as their own, 51" squares. When ready, this is 98" square. I sewed these together and then sewed that binding by hand to hide the seam. Lots of yellows in the back and fusible cotton batting in between.
Tämä oli hyvä tapa tehdä näin iso peitto, tuollaiset pienemmät neliöt on helpompia käsitellä tikatessa. Aikoinaan tikkasin edellisen jättipeittoni pienellä berninallani, nyt on isompi kone joten olisi tälläkin sellaisen voinut tehdä, mutta oli tämä mukavampaa näin. Enää kun en kammoa tuota käsinompeluakaan kun tuli vähän harjoiteltua. Se peitto onkin täällä esittelemättä.

This was an easy way to make a quilt this big, those smaller ones are easier to quilt. I have quilted as big quilt with my small domestic bernina 440, but this needed different approach.

Kiva kun luit! Thank you for reading!

3 kommenttia:

  1. Positiivinen "huhhuh"!!! Ihan mielettömän hieno peitto, upea! Tuossa riittää katseltavaa useammaksi kerraksi. Hyvältä vaikuttaa myös tuo tekotapasi. Olen ihastunut :-)

    VastaaPoista
  2. Peittosi on ihan äärettömän kaunis tarinoineen! Olet kyllä mahdottoman taitava ja idearikas!! Upeaa:)

    VastaaPoista
  3. Todella kaunis peitto ja upeat tikkaukset! Taitava olet!

    VastaaPoista