maanantaina, joulukuuta 11, 2017

Splendid Sampler valmis - finished!

Scroll down for english.

Vihdoinkin voin esitellä teille valmiin Splendid Sampler peittoni! Olen todella tyytyväinen lopputulokseen ja siihen että tämä todellakin on nyt valmis.
Peitto on joutunut todella kauan odottamaan työkiireiden hälvenemistä. Päätin ottaa pari päivää lomaa töistä ja vain ommella ja näin sitten teinkin, 12 tuntia ensimmäisenä, 8 tuntia toisena ja vielä yhtenä päivänä 3 tuntia reunuksen kiinnitykseen. Todellinen ompeluloma siis :-) Toisen päivän aamun tunnitkin käytettiin peiton satojen langanpäiden piilotukseen kun ei ommella voinut sähkökatkon vuoksi.
 
Viimeisessä vaiheessa tikkasin yläreunan noin 45 tilkkua ja reunukset. Tikkaukset tein noin kolmena eri kertana. Aloitin tikkaamalla tilkkujen välit tuolla siksak-kuviolla. Jokainen tilkku on tikattu tilkkuun sopivalla tyylillä, enimmäkseen tikkaukset ovat hyvin erilaisia, mutta jonkin verran on samoja tikkausmalleja. Tikkaus on tehty Aurifil 40 wt white -langalla. Lankaa meni noin 1,5 kilometriä.
 Tässä muutamia tikkauskuvia tilkuista
 Vähän onnistuneempia
 ja epäonnistuneempia
 Täydellisen ihania
 Juhlistavia (eli suomitilkku)
 Yksityiskohtaisia (sinisessä kynässä on tikattu teksti Splendid Sampler 2016 - 2017, näin jälkikäteen ajateltuna teksti olisi pitänyt kirjoittaa jokaisen kynän yläreunaan että se näkyisi paremmin)
 Hassuja
 Hauskoja
 Erikoisia
Reunuksiin minulla oli aika kunnianhimoinen ajatus, mutta se sitten jäi ja päätin mennä tällä minua niin miellyttävällä helpolla lehtikuviolla. Nurkkiin tuli eriväriset tähdet.
Taustana on kaksi vaaleaa Eurokankaan palalaarin kangasta. Täällä eri tikkauskuviot näkyvät hauskasti.
 Tämän tilkun tikkaus on ehkä täydellisin mitä peitossa on. En ole ikinä ennen tätä mallia tehnyt ja se onnistui todella hyvin. Pienellä oksien sommittelun pohdinnalla etukäteen pärjättiin hyvin.
 Tiivis tikkaus nosti karkin hyvin esille.
 Yksi epätoinen tapauskin löytyi, tästä blokista koko peitto alkoi ja nyt applikointi oli jo pilalla.
 Pistin sitten tikaten vähän reilummalti lisää.
 Nyt näyttää kivan pullakalta tuo sydän.

Finally my Splendid Sampler is finished! I am so happy that I finally could do this! I have been so busy with work this year that I decided to take two day holiday and just sew as much as I can. And that I did, 12 hours on first and 8 hours on second. Last day only 3 hours for binding. So much fun and much needed break from work. 

It took me about three weekends to make all that free motion quilting. First I made all those sashings and then I started to work on blocks, one by one. There are some quilting patterns in several blocks, but mostly each block is unique.

I had a really ambitious plans for the border but I decided to take an easier route and made that nice and simple leaf pattern that I really like. I added green stars to each corner.

On the back of the quilt there are two light coloured fabrics. They show all the quilting nicely. All quilting is made with Aurifil 40 wt white.

8 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon. Aivan mahtava saavutus. Vaikea sanoa, kumpi on upeampaa tilkkupinta vai tikkaus. Molemmat ovat tavattoman hienot.

  VastaaPoista
 2. Voi, tämä on niin upea! Tikkaukset on hienosti suunniteltu blokkien mukaan, väritys on tasapainossa ja kaikki muukin on kohdallaan. Todella upea saavutus!

  VastaaPoista
 3. Hei, mistä sait mallit/ohjeet noihin samplereihin? Kivoja juttuja, tällaista voisi toeuttaa ajan kanssa.

  VastaaPoista
 4. Ohjeet oli ilmaiseksi netissä, mutta nyt ohjeet on kirjassa.

  VastaaPoista
 5. What a beautiful finish. Love your color combo and your quilting. TFS.

  VastaaPoista
 6. Congrats! on completing your Splendid Sampler quilt.

  VastaaPoista