keskiviikkona, tammikuuta 09, 2013

Pöllöpipo - Owl hat

Tytär halusi korvat peittävän pöllöpipon, joten hommiin oli ryhdyttävä.
Pipoon katselin mallia Thorpen ohjeesta. Silmukkamääriä oli muokattava kun oma lankani oli Pirtin kehräämön lankoja, eli ohuempaa kuin Thorpessa on käytetty. Silmukoita tuli lopulta 128. Silmät ja nokka virkattiin ja ommeltiin paikoilleen.
Korvaläpät neuloin ainaoikealla ja viimeistelyn tein neuloen enkä virkaten kuten näissä pipoissa yleensä on tapana. Hyvin onnistui tuo reuna, ehkä vähän työläämpi, mutta mielestäni lopputulos on huomattavan paljon parempi. Lisäksi vielä tein reunaan stem stitch päättelyn joka näyttää siltä kuin neuleen aloitusreuna yleensä.

Pipon kaveriksi on tilailtu näitä pöllölapasia, lankaa olisi, joten ohjeen ostamista vailla olisi tämän projektin aloitus.

My daughter wanted to have an owl hat, so I had to knit one for her. Hat was knitted top-down like Thorpe. This turned out really nice and I especially like that knitted border that I made. Owl mittens are ordered too, so now I just should buy the pattern...

5 kommenttia:

  1. Tosi hieno pipo ja samaa lapasmallia täälläkin on tutkailtu. Toisaalta olen kyllä aika varma etten niitä ikinä saisi valmiiksi, mutta haaveissa on hyvä elää :D

    VastaaPoista
  2. Voi miten ihana! Saa hymyn huulille :)

    VastaaPoista