tiistaina, helmikuuta 22, 2011

Tyynyjä - Pillows

Amerikkalaisen nettikaupan Sew Mama Sew:n blogissa on helmikuussa vietetty tyynykuukautta. Upeita tyynyjä! Niin upeita että minunkin oli pakko tehdä pari vaikka olen yrittänyt vältellä tyynyjen ompelua koska meillä ne ovat useinmiten aina lattialla eivätkä suinkaan sohvalla.

Ensimmäinen tyyny sai inspiraationsa tästä.
Leikkasin kahdeksasta eri kankaasta eri levyisiä kaitaleita, loput pengoin jämäkoristani jonne näitä kangaspaloja on kertynyt aikamoinen määrä. Omenakankaat on ihan parhaita, en niitä raaskisi mihinkään käyttää, mutta eipä niitä muuten voi ihailla kuin laatikosta ja ei sekään se tarkoitus ole. En ollut koskaan kokeillut paperin päälle ompelua, mutta hyvinhän se onnistui ja paperin repiminen onnistui helposti kun ommel oli pienenpieni.

Tyynyn toiselle puolelle tuli "taulumaisema" jonka keskustana on Joel Dewberryn puukangas jonka ostin Lontoon Libertystä viime syksynä.

Toinenkin tyyny syntyi, se puolestaan sai inspiraation tästä.


Tähän tekstityynyyn tein tekstin omalla kaavalla ja tyynyn takapuoli syntyi ihan vain sattumalta. Molemmissa tyynyissä on vetoketju tyyny alareunassa.

There is Pillow of the Month going on in Sew Mama Sew blog. I have tried to avoid making pillows since in my home pillows are usually at the floor instead of the couch, but these were so great that I had to make some. Inspired by this and this. Hymy = smile in english. Both have zippers on the bottom.

9 kommenttia:

 1. Tosi ihania tyynyjä. Erityisesti hymy-tyyny kirvoitti hymyn huulille. Tosi hieno! :)

  VastaaPoista
 2. Jokainen tarvitsisi sohvalle noin hauskan hymy -tyynyn! :)

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia!

  Hymyille on aina tarvetta.

  VastaaPoista
 4. IHania! Varsinkin tuo ensimmäinen on todella upea kädentaidon näyte!

  VastaaPoista
 5. hienoja tyynyja!! - jenny

  VastaaPoista
 6. Ihania tilkkutyynyjä olet ommellut. Minunkin pitäisi päivittää kaikki sohvatyynymme, sillä tyynyjen kankaat on aivan nujahtaneet. Pitäisi vaan saada se kadoksissa oleva inspiraatio... =o)

  VastaaPoista
 7. Todella kauniita tyynyjä olet tehnyt! :)
  Kauanko sinulla meni aikaa näiden tekemisessä?
  Oletko tehnyt koskaan myyntiin mitään?

  -Kati-

  VastaaPoista
 8. Kiitos teille kaikille kommenteista!

  Kati: Taisin näitä tyynyjä tehdä viikon verran, aina pari tuntia kerrallaan. Suunnittelu oli suurin juttu.

  Ompelujuttuja en ole myyntiin tehnyt, tosin olisi minulla muutama käsityöpussi odottamassa jatkosijoitusta. Enimmäkseen kun teen näitä kuitenkin vain itselleni ja mielestäni myyntiin tehdessä pitää tehdä siistiä ja kaunista. Kärsivällisyyteni ei aina ole sellainen että jaksaisin jokaisen jutun tehdä niin hyvin kuin mielestäni pitäisi.

  Jos joku juttu erityisesti kiinnostaa, niin ole yhteydessä meilillä.

  VastaaPoista