sunnuntaina, marraskuuta 28, 2010

Raitahuiveja ja lapasia

Joskus kesällä aloitin raitahuivia neulomaan. Se valmistui alkusyksystä ja on ollut paljon käytössä. Harmaa lanka on kainuunharmas-lampaiden villaa (lanka on kotoisin Ilomantsista) ja raidat ja reunus Noron Silk Gardenia. Raidat on eri väriä kuin reunus. En ole jaksanut tätä pingottaa, reuna sitä kyllä kaipaisi että olisi enemmän edukseen, mutta on tämä näinkin aivan ihana.

Raitahuivissa levennykset on tehty keskellä joka toisella kerroksella ja reunoissa joka kerroksella. Huivi pysyy näin paljon paremmin hartioilla kuin normaali kolmiohuivi.
Raidat jäi vähän päälle, nimittäin tein toisenkin, tosin niin että väliraidat on ruskeita ja molemmat kerrokset neulotaan oikein. Ruskea lanka on Lanettia ja värilliset langat ovat varastoistani löytyneitä kalliimpien lankojen jämiä. Tässä on edustettuina mm. Koigu, Lorna's Laces, Jitterbug, Cherry tree, Fleece artist ja Shibui.
 Tässä on sama muoto kuin edellisessä.
Näiden jälkeen puikoille pääsi setti kummitytölleni. Selbu Modern myssyn malli on muunnettu myös lapasiksi. Lankana näissä Lanett pinkkinä ja harmaana.
Ja jo ennen edellistä puikoille oli päässyt vanamo-lapaset. Ohjehan on kämmekkäille, mutta en minä sellaisilla mitään tee, joten muokkasin nämä lapasiksi. Tosin tässä kävi sitten niin että lapaset menivätkin tyttärelle. Ehkä on vielä itselle neulottava samanlaiset. Ensimmäinen lapasversio oli liian pieni, joten vaihdoin isompiin puikkoihin ja lisäsin neljä silmukkaa, kaksi silmukkaan kumpaankin reunaan.
Tychus-pipo valmistui viime vuoden pipojen resepteillä, 45 silmukkaa, lankana kaksinkertainen BabyUll ja Kauhavan Panda yksinkertaisena. BabyUll loppui paria raitaa vaille, joten loput on tehty Dropsin Fine Merino langalla joka oli suunnilleen saman värinen ja yksinkertaisena sopivan paksu.

1 kommentti: