sunnuntaina, syyskuuta 19, 2010

Uusi työhuone - New craft-/workspace

Olemme asuneet tässä talossa nyt viisi vuotta. Talon viidestä huoneesta kolme on remontoitu aiemmin ja nyt vihdoin oli neljännen vuoro. Suunnitteluprojekti kesti keväästä pitkälle kesään. Huoneen järjestys pysyi melkein samana, mutta kaikki kalusteet vaihdettiin. Huoneen suunnittelu oli sikäli hankalaa että tila on pieni, mutta tavaramäärä jota siellä säilytetään on todella suuri. Tämän huomasi remontin aikana oikein konkreettisesti kun makuuhuoneemme ja puolet olohuonetta oli tavaroiden vallassa. Lisäksi oman haasteensa toi se että huone on pimeä koska aurinko ei koskaan sinne paista. Tummat värit olivat siis ehdottomasti kiellettyjä. Huoneessa oli aiemmin ruma beige tapetti joka oli saanut ehdottoman lähtökäskyn. Tapetti oli kyllä hyväkäytöksinen tapaus sillä se oli palstautuvaa ja siten helppoa poisotettavaa. Seinät saivat uuden pistaasinvihreän sävyn joka tuo tilaan räväkkyyttä mutta ei kuitenkaan ole liian tumma.
Seinien väriä tasapainottaa uudet kaapit jotka ovat kaikki valkoisia. Työhuoneessa oli ennen avohyllyt jotka tuntuivat suorastaan imevän pölyä. Ne korvattiin keittiökaapeilla. Hyllyjä on vähän vähemmän kuin ennen, mutta pöytätilaa on sitten enemmän kuin ennen koska huoneeseen tehtiin U:n muotoinen pöytä. Ompelupaikan takaa pöytää levennettiin vielä pistoketason verran. Huoneessa olleet vaatekaapit saivat myös lähteä ja ne korvattiin liukuovilla ja elfa-hyllyillä. Valkoista linjaa särkemään tuli harmaat pöytätasot ja vanha lääkärinlipasto.
Huoneen lattia vaihdettiin kylmästä laminaatista lämpimään korkkiin. Korkki ei varmaankaan olisi lattiallemme päätynyt jos kuvio olisi tavallisen korkin näköistä. Onneksi nykyään on muitakin kuvioita. Lämpimyyden lisäksi olemme todenneet lattian myös vaimentavan ääntä. Työhuoneessa sijaitsee nimittäin keskuspölynimurin keskusyksikkö ja sen ääni on nyt toisenlainen kuin ennen.
Huoneessa aiemmin ollut "korvikeikkuna" otettiin pois ja tilalle tuli uusi ikkuna. Ikkuna on hieman kapeampi ja matalampi kuin entinen mutta valon määrä huoneessa on ihan toinen. Ikkunan alle tilaa tarvittiin pöydälle.
Huone on vihdoin saatu siivottua ja tavarat piiloon kaappeihin. Tavaramäärää on hieman rajoitettu siirtämällä tavaroita kirppikselle, varastoon ja uuteen kirjahyllyyn jonka mieheni alkukesästä sai rakennettua, mutta kyllähän sitä edelleen riittää. Vielä pitää järjestelyoperaatioita suorittaa jotta tavarat saa loogisesti oikeille paikoilleen, mutta hyvältä tämä jo tuntuu ja huoneeseen on ilo tulla kun se ei ole enää sellainen törkykasa kuin ennen:
Hui!

We have been living in this house for five years. Three other rooms have been renovated the way we like it, but now it finally was time for my craft-/workspace. Before this room was full of stuff and everything was visible (last picture, real mess!). Now everything is behind white doors and when you walk into the room, it feels peaceful.

Tables are not always going to be as tidy as in these pictures, but mostly everything is not visible anymore and that is wonderful! I am so happy! It's time to start sewing and knitting!

5 kommenttia:

 1. Hienolta näyttää! Olen ihan kateellinen työhuoneesta... Haluaisin sellaisen missä olisi iso pöytä, jolle voisi jättää esim. skräppäilykamat levälleen. Mutta ei ole tilaa sellaiselle tällä hetkellä :-(.

  VastaaPoista
 2. Kylläpäs on uudistunut! Hieno! Tuommoiset ovelliset säilytystilat on ihan parhaita, kun ei tavarat hypi silmille. Meilläkin on keittiökaapistoista saatu lisätilaa keittiöön ja pieni vaatesäilytyskaappi.

  Maija

  VastaaPoista
 3. Upealta näyttää uudistettu työhuone! Tykkään tosi paljon tuosta pistaasinvihreästä seinästä. Säilytystilaa ei voi koskaan olla liikaa... :)

  VastaaPoista