maanantaina, huhtikuuta 26, 2010

No onkos tullut joulu nyt kevään keskelle? It is xmas already?

Koska jouluun on enää jotain 240 päivää, on jo ihan aiheellista ajatella joulua :-) No ehkä ei kuitenkaan, sillä tämä on projekti jonka ajattelin tekeväni ennen viime joulua, mutta silloin ei ollut aikaa. Nyt oli intoa ja ajatus sai uutta pontta.
Uusi joulukuusen matto on ollut ajatuksissa monta vuotta ja olen netissä erilaisia versioita katsellut. Koska minun jouluni on aika perinteinen, niin väritkin on sen mukaiset. Tälläinen topattu versio pysyy hyvin paikallaankin eikä käpristy.
Suunnittelin itse tuon päällisen ja sain tämän tikattuakin ihan itse aika kelvollisesti. Tikkaus on täysi vapaata, en piirtänyt mitään malleja, annoin vain mennä. Tikkaukseen käytin päälle vihreää ja alle punaista lankaa. Melkein kaikki kankaat ostin viime marraskuussa Helsingin käsityömessuilta. Pohjan lumihiutalekangas on Eurokankaasta.
Tikkaukseen piti käyttää apujoukkoja. Hanskat auttoi siirtämään kangasta ja kirjat antoi lisää pinta-alaa jotta kankaan liikuttaminen oli helpompaa.

Tämä on upea, mahtava ja tosi hieno ja kaikkea muuta ja oon tästä tosi ylpeä. Nyt ei ole kuin yksi ongelma, nimittäin miten ihmeessä ompelukone saadaan taas valkoiseksi kun tuo pohjakangas värjäsi sen punaiseksi? Ja ehkä toinenkin ongelma, sillä miten minä raaskin kääriä tämän kaappiin joulua odottamaan?

Since there are only about 240 days until xmas, I decided to make this xmas tree carpet. Well actually I decided to make this before last xmas, but I didn't have time then. I designed this myself. This is my first big quilt project, so I am very proud and happy that I could do this.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti