keskiviikkona, tammikuuta 14, 2009

Kukkia - Flowers

Viikonloppuna oli todellakin aikaa neuloa, lapaset nimittäin valmistuivat! Näistä tuli todella ihanat, muhkeat, lämpimät, värikkäät ja juuri minun makuuni ja käteeni sopivat. Peukalokiila on ainut mitä näihin voisi toivoa lisää.


Ohje/Pattern: Kainuun kukkalapaset, Suuri käsityölehti 11-12 / 2006
Lanka/Yarn: Ohut pirkkalanka kaksinkertaisena /doubled, 89 g (+ 6 g langanpäitä)

Puikot/Needles: 3 mmOlen useita pieniä kirjoneuleita neulonut, mutta vasta näiden lapasten kanssa keksin miten pidetään langat työn takana aina samoinpäin ja miten parhaiten vältetään lankojen sotkeutuminen. Olen jopa ostanut pari erilaista lankojen "erillään pitäjää", mutta niiden kanssa ei neulominen ole ollut mukavaa.

Olen aiemmin pitänyt aina lankoja etusormeni päällä, mutta nyt laitoin kuviolangan kulkemaan myös keskisormen yli. Olisikin mielenkiintoista kuulla miten te muut lankoja pitelette kun neulotte kirjoneuletta. Tuossa yllä olevassa kuvassa on viimeisin kirjahankintani jonka Tuulian vinkistä hommasin. Siinäkin oli monta tapaa miten lankoja voi kädessä pitää. Pitää varmaan ryhtyä opiskelemaan, nimittäin uusia kirjoneuleita on ajatuksissa.

Lapasen tausta olikin sitten huomattavasti siistimmän näköinen kuin aiemmin.

Kuvassa näkyy hyvin näiden lapasten kurja osuus joka on tietenkin tuo pääteltävien lankojen määrä, mutta joka sekin sujui melkein itsestään kun valmis työ oli mitä ihanin. Näitä lankoja oli niin paljon että lapanen tuntui huomattavasti isommalta lankojen päättelyn jälkeen.


Kierreraidan lankoja en päätellyt vaan tein niistä palmikon.

Lapasista tuli lämpimät ja paksut joten näillä plussakeleillä odotellaan vaan kovempia pakkasia. Tässä lapaset tulevan kumppaninsa kanssa, huivi on Sirkka Könösen mallistoa.


I had a lot of time to knit during last weekend, so I finished these mittens. They are really warm, wonderful, colourful and fit me perfectly. There were lot of yarnends to sew, but it was worth it, since these are so great! In the last picture these mittens are with their future friend, scarf is by Sirkka Könönen.

Taito Pirkanmaa is selling this pattern as a kit, it's price is reduced, so buy now if you want it. I can help you with the order.

7 kommenttia:

 1. Upean väriset lapaset!

  VastaaPoista
 2. Tuo Kainuun kukkalapaset on ihana malli. Hyvä värivalinta lapasissasi... tosi kauniit :)

  VastaaPoista
 3. Todella kauniit lapaset! Myös tekninen toteutus on huippuluokkaa - nurja puoli on tosi siistin näköinen!

  Minun pitäisi varmaan opiskella kirjoneuleiden tekemistä, kun minulla langat päätyvät lähes aina sotkuun :-)

  VastaaPoista
 4. Ihania juttuja siulla! Oishan nuo sopivia tilkkuihin, kun vaan ois kärsivällisyyttä. Mie en vaan jaksa idioottineulontaa, ja kun miun tilkuista tulee niin rumia, kun ne ei oo koskaan tasaisen kokoisia. Plaah.

  VastaaPoista
 5. Kertakaikkiaan ihanat nämä lapaset!

  Itse taistelen tuon kirjoneulomisen kanssa - ei oikein meinaa luistaa... :-(

  Lisäksi minulla olisi sinulle pikkupyyntö: kerrotko miten tuo kierreraita tehdään? Olen semmoisen tehnyt viimeeksi 15 v. sitten, eikä ole ohjetta missään... Jostain täytyisi saada ohje, että saan äidin lapaset valmiiksi.

  VastaaPoista
 6. Kiitos Tiina sinulle vastauksesta! Minulla ei ole yhtään kirjaa, josta ohje löytyisi - kirjastosta kyllä varmaan saisi, mutta enköhän minä tällä pärjää :-)

  Ja mukaan vaan Lankakomeron huivi KALiin! Minua ainakin nuo huivit nyt koukuttaa ihan mahdottomasti... ;-)

  VastaaPoista
 7. Hitsin hienon näköstä jälkee!!!

  VastaaPoista