perjantaina, elokuuta 10, 2007

Tuunaustuokio osa 2

Kankaat jatkoivat huuteluaan laatikoista, joten jatkoin ompelua.

Kankaiden seasta löytyi tyttären vanhat samettihousut joissa oli kivat kirjailut lahkeissa. Harkitsin ensin tekeväni lahkeista kassin, mutta koska polvet olivat tosi kuluneet ja kuvioita ei olisi saanut kassiin kunnolla, teinkin kassin sitten yläosasta.

Tästä tuli tosi hauska ja just hyvän kokoinen kirjalle ja muutamalle muulle jutulle. Sisälle tuli vuori. Taskut jätin kaikki ja vetskarin ompelin kiinni.

Pari tyynynpäällistä syntyi kankaista jotka ovat marinoituneet useamman vuoden laatikoissa. Näin tämäntyyliset tyynyt joskus ikiaikoja sitten jossain lehdessä (ehkä Kotivinkissä).

Tyynyjä ei ole meillä pahemmin sohvilla näkynyt kun niiden kohtalo on aina löytyä lattialta. Jokohan nyt lapset olisivat tarpeeksi isoja ja osaisivat antaa niiden olla? Enpä usko, mutta kokeilenpa kuitenkin, tuli näistä niin kivat.

Ja lisää kasseja. Tämä vihreä syntyi samasta kankaasta jota oli tyttäreni sängyn pinnasuojuksessa ja pussilakanassa silloin kuin hän syntyi. Tähän tein vuoren jonka avulla kassista tuli vähän jämäkämmän tuntuinen vaikka ohutta kangasta onkin.

Sinisen kassin ideana oli tyttäreni tekemä reaktiivivärjäystilkku. Toinen puoli on tuota samaa kangasta kuin kahvat. Tähän tein tuplasaumat. Tuo tilkku on tosi upea, mutta minulle täysin väärän värinen. Tuota värjäystapaa haluaisin minäkin kokeilla, mutta ei ole vielä tullut hankittua matskuja.


Jos täällä muuten sattuu käymään joku joka ymmärtää paremmin ompelukoneiden päälle kuin minä, niin kertokaapa voiko jotain tehdä sellaiselle Husqvarnan ompelukoneelle joka ei ymmärrä mitään langankireydestä? Vai voiko lankakin vaikuttaa siihen miten kone ompelee? Hermo meinasi mennä näitä tehdessä kun langankireys vaihteli kesken ompelun, välillä löysää päällä välillä alla ja sopivaa ei missään kohdassa.

5 kommenttia:

 1. Kauniita valmistuneita töitä, etenkin tuo sininen kassi!
  Mitä, Husqvarna ei toimi niin kuin pitää, voiko sellaista tapahtua ??? Mulla on ollut sininen Husqvarna yli 20 vuotta (tosi paljon ommeltu)ja aina on toiminut kuin unelma (kaikki muut kodinkoneet sitten olenkin saanut rikki), siis anteeksi, mutta en osaa neuvoa, ihmetellä vaan.

  VastaaPoista
 2. mie veisin ompelukoneen huoltoon. Oma (no, äidin) 30-vuotias Singer teki saman, ihan yllättäen, ja huollossa selvisi, että joku osa oli vaan mennyt rikki. Uusi tilalle ja kone toimi, ja toimii edelleen, kuin uusi peli. Eiköhän ompelukonehuollossa osata sanoa asiaan jotain.

  VastaaPoista
 3. kiristyslevyjen väliin on voinut kertyä pölyä, koita levittää niitä ja putsata niiden välistä jos mahdollista.

  VastaaPoista
 4. Huoltoon veisin minäkin,, tekee ihmeitä,, Tosin olen joskus omasta Husqvarnasta todennut, että ei toimi yhtä hyvin kaikilla langoilla!

  Olet ollut taas tosi ahkera,, hienoja kasseja!

  VastaaPoista
 5. Hei!
  Imuroihan (tai jos saatavilla on paineilmaa niin aina parempi) koneesi ihan ensimmäisenä. Kuten Ziina sanoi siellä saattaa olla pölyä langankiristäjien välissä joka haittaa ompelua. Kiristyslevyjen väliä voi VAROVASTI myös putsata pehmeällä harjalla (=vesiväri sivellinkin käy). Myös pistolevyn alta olisi hyvä puhdistaa, syöttäjien väliin kertyy yllättävän paljon kaikenalista mikä ei sinne kuulu.
  Voi tietysti olla, että oma huolto ei auta, sitten vaan etsimään huoltoliikettä...*nimimerkillä arvaa kenen kone kaipaa huoltoa*

  VastaaPoista