torstaina, tammikuuta 25, 2007

Jitterbug-sukat

Joululangoista ensimmäiset ovat päätyneet valmiiksi.

Ohje: pitsineule Mirabella-sukista (pdf), kantapää Widdershins-sukista
Lanka: Colinette Jitterbug, väri Fire, 100 g
Puikot: 2,5 mm

Lanka on upean mahtavaa, todella tiukkakierteistä kuten FleeceArtistin merino (jota käytin huiviin joka näkyy viime vuoden tammikuun postauksessa). Voin suositella. Sukat ovat pehmoiset ja mukavat jalassa.

Widdershins-sukissa olevaa kantapäätä voin myös suositella, se on helppo tehdä. Jos pitää perinteisestä kantapäästä enemmän kuin lyhennetyillä silmukoilla tehdystä, niin silloin tämä erityisesti on juuri sinulle sopiva.

Pidän sukkien neulomisesta kärjestä päin, koska näin sukka tuntuu jostain kumman syystä valmistuvan nopeammin. Nämä sukat neuloin kärjestä päin koska halusin käyttää koko lankakerän kerralla. Käärin kerän kahdelle grammalleen yhtä isolle kerälle ja neuloin vartta niin pitkään kuin lankaa riitti. Joustimen päättelin italialaisella päättelyllä jonka pitäisi olla joustava. Arvatkaapa vaan onko? No ei. Ei lähelläkään sitä miten paljon joustin joustaisi.

Joustavan päättelytavan metsästys alkaa siis nyt. Neulontalistalla ehdoteltiin
- käänteen neulomista
- tämän linkin takaa löytyvää videota Knit-One Purl-One Bind-Off
- Knittyn ohjeista Zimmermanin päättelyä
Onko teillä ehdottaa muita tapoja? Sukkalankoja on vielä (siis varastossa ja ehkä myös jopa kaupassa ;-) ) joten kokeiluja on edessä.

---
Täällä haamuillaan tänään, päivittelen vanhoja kuvia uusiksi kun aiempi kuvapalveluni katosi. Voit käydä katselemassa kuluneina vuosina valmistuneita töitäni Galleriasta.

1 kommentti:

  1. Mie olen käyttänyt monesti joustaviin reunoihin (viimeksi Boleropaidan kaulukseen) SSK-päättelyä. Se neulotaan näin: neulo vasemmalta puikolta 2 s, siirrä ne takaisin vasemmalle puikolle ja neulo ne oikein yhteen. *Neulo vasemmalta puikolta 1 s o ja siirrä se ja alkuperäinen s vasemmalle puikolle, neulo ne o yhteen*. Toista *-*. Vie lankaa enemmän kuin normaali ylivetopäättely, ja pienemmällä puikkokoolla saa säädettyä niin ettei lörpötä.

    Toisekseen olen saanut normaalista ylivetopäättelystä ihan hyvän reunan isommalla puikolla ja löysästi päättelemällä. Reuna on tietenkin löysempi kuin muu neulos mutta sitä ei huomaa jos sukka on jalassa.

    Ja vielä yksi vinkki: omiin kelttisukkiini neuloin 3 s:n i-cordin. Neuloin i-cordin kiinni jokaiseen silmukkaan. Reunasta tuli joustava, koska neulehan joustaa pituussuuntaan paljon ja koska sukissa oli palmikoita ja s:ta siis enemmän kuin sileästä neuleesta tehdyissä ja siisti.

    oisko näistä apua? Parhaimman varmaan löytää kokeilemalla.

    VastaaPoista