lauantaina, elokuuta 19, 2006

Nurkat tyhjiksi...

Pitkän kesän jälkeen (lue: kun ei ole yhtään siivoaminen kiinnostanut) ja työnaloitus-shokista suunnilleen toivuttua, olen aloittanut kodinraivaus urakan. Tänään on ollut työhuoneeni vuoro, koska pöydät ja lattia pursuavat kaikenlaisia ohjeita, lankoja, mappeja ja laatikoita puhumattakaan niitä villakoirista. Puikkoinventointi tuotti tulosta, löytyi puikkoja joita en muistanut omistavani, jopa addeja.

(ehkä auttaisi tähän siivoon ettei koko ajan toisi uusia lankoja... Kartio kirppikseltä ja muut Menitasta. Tiedättekös muuten että Joensuussa saa hyvää apua Pahaan Langan Puutteeseen, pääsin nimittäin eräänä aamuna Joen Lankaan ennen kuin liike oli edes auki...)

Keskeneräisiä töitäkin löytyi näin iso kasa

- roosasta Woolista tulossa paita tyttärelle (aloitettu viime talvena)
- vihreä ZigZag-sukka (aloitettu viime keväänä)
- Flower Basket Shawl (aloitettu jokunen viikko sitten)
- kirjoneulelapanen (aloitettu viime talvena)
- palmikkopipo (aloitettu viime keväänä)
- poncho minulle (aloitettu kesällä)
- Butterfly-puseron hihat (aloitettu ainakin kaksi vuotta sitten, takakappalekin puuttuu)
- kuvasta unohtui vielä yksi alpakka-kirjoneulelapanen
+ kaksi salaista projektia.

Luulin että näitä olisi enemmänkin, onneksi ei ollut. Tuon kuvassa olevan kirjoneulelapasen aion purkaa resorin ylälaitaan ja neuloa kuvion vähän erilailla (mikä se erilailla on, sitä en ole vielä suunnitellut).

Itse värjätyt langat päätyivät kerälle talouden lapsien toimesta (lapset tykkää kerimisestä, siis sillä koneella) ja toisesta langasta sain samantien poncho-tilauksen. On muuten ensimmäinen verkkoponcho joka minun käsissäni syntyi. Minäkö jälkijunassa?

Ohje: Pirtin Kehräämö
Lanka: Pirtin Kehräämön 140 x2 tex lankaa 55 g
Virkkuukoukku: 2,5 mm

Joskus kankaatkin huutelevat, joten tein muutaman pussukan.

Nämä ovat käteviä neuleiden ja lasten liikkavehkeiden kuljetuksessa, ruokailuvälinepussina jne. Enpä muista koskaan applikoineeni mitään, hyvinhän tuo onnistui ilman tukikangastakin.

Näiden puuhailujen lisäksi täällä on yritetty totuttautua siihen ajatukseen että esikoinen aloitti koulun ja vaikka tuntuu että aika kulkee hitaasti, niin silti on todettava että kyllä nämä viime vuodet on menneet aika lujaa...

PS. En mä kyllä ymmärrä kuinka meidän taloudenhoitaja ei saa tätä työhuonetta siivottua, täällä on yhä melkein yhtä sotkuista kuin aamulla...

4 kommenttia:

 1. Moneltako sä roikuit Joen Langan oven rivassa? Aamu viideltäkö? Pitikö soittaa Elville: "Tule päästämään mut sisään, on kauhiat vieroitusoireet..."
  :-)

  VastaaPoista
 2. Tuo keskenoleva kirjoneulelapasesi on aivan ihanan näköinen, mistä ohje?

  VastaaPoista
 3. Toi lapanen on jostain Interweavesta, mutta koska teen sitä paksummasta langasta kuin alkuperäinen malli on, ei kuvio sovi siihen hyvin.

  VastaaPoista
 4. Tosiaan aivan ihanalle näyttää tuo kirjoneulelapanen! Värit on tosi hyvät!

  VastaaPoista