tiistaina, huhtikuuta 13, 2010

Tilkkuja - Quilting

Synttärilahjaksi itselleni ostamani Modan Panache layer cake:sta on kangasta riittänyt jo pariin projektiin. Ensin tein itselleni täydellisen värisen kassin.
Yläosan tilkut on Panachea, alla modan winter song sarjaa, sisällä Eurokankaan palalaarista löytynyttä kangasta. Taskukin löytyy.
Seuraavaan projektiin halusin testata useampaa tilkkutyövaihetta joita käytetään peittoja tehtäessä, joten päätin tehdä pienen tikatun pöytäliinan.
Ensin ompelin päällisen keskiosan, sitten siihen reunat. Keskiosaa ommellessa olisi pitänyt olla vieläkin tarkempi, sillä tilkut eivät pysyneet ihan linjassaan. Sitten kiinnitin päällisen taustan ja vanun päälle ja tikkasin sen kiinni. Tikit eivät ihan onnistuneet, vähän vetää vinoon, mutta kelvollinen se on kuitenkin. Sitten vielä reunojen ompelu, toinen puoli ompelukoneella ja toinen käsin. Käsinompelu oli yllättävän nopeaa ja jäljestä tuli siistiä, kärsivällisyys ja opettelu näköjään auttaa... :-) Reunuksiin olen tosi tyytyväinen, nurkista tuli tosi hyvät. Tein reunakaitaleen silitysavustimen kera, kyllä oli näppärää.
I made this bag using Modas Panache fabrics on top of the bag. Next Panache project was this little tablecloth.

3 kommenttia: