keskiviikkona, elokuuta 05, 2020

Fantastitch

In english below

Keväällä tuli tuettua lanka- ja kangaskauppoja ja Titityystä kotiutui pari lankakerää. Ne olivat tämän Fantastitch-huivin alkusysäys. Huhtikuussa tämän aloitin ja heinäkuussa sain loppuun. Kuva on otettu Norjassa laskuveden aikaan.
Ohje on taattua Stephen West laatua, hyvin kirjoitettu ja lopputulos vähän erilainen. Sampler peitot on mielestäni kivoja ja niinpä sitten neuleissakin se kiinnostaa. Eipä juuri ollut tylsää tätä tehdessä, rivit tosin oli pitkiä lopussa kun silmukoita oli noin 800.
Näillä langoilla lähdin tekemään. Vyyhdillä olevat ovat Titityystä uutena ostettuja lankoja ja muut pengoin varastoistani.
Lisäsin mukaan kuitenkin vielä tuon monivärisen Koigun, josta tuli parin rivin aksenttikerrokset tuonne väleihin. Koigu on vanhaa, olen sen jo kertaalleen huiviksi neulonut, mutta en sitä huivia käyttänyt, joten pääsi uudelleen käyttöön.
Keväällä kävin saaressakin ihanasta päivästä nauttimassa ja neulomassa. Tuohon kuvioon pääsi hurahtamaan reilusti ekstra silmukoita (yli 50) kun ohjetta tuli luettua edellisen lisäyskerroksen kohdalla vähän huolimattomasti, mutta eipä nuo lopputuloksessa haittaa yhtään. Hyvä kun en ryhtynyt purkamaan.
Huivista tuli tosi iso, tein isoimman koon ja kuitenkin jätin reunasta pois pari kerrosta kun tuo oli mielestäni jo ihan hyvä. En myöskään neulonut icord-päättelyä reunoihin. Pingotus piti tehdä puolikkaana, kun nyt ei ollut vaihtoehtona laittaa tätä omaan sänkyyn pingottumaan.
Kiviä ja huivi, onko parempaa? No ei varmaankaan :-)
Some new yarns found their way to me during last spring and this Fantastitch-shawl was started with other bits from my stash. Pattern by Stephen West. Sampler is great in quilts and in this shawl too. This is the biggest size so last rows were long but otherwise not boring to make. I didn't make icord finishing and left out few rows from the end. I also have extra stitches in the middle part, but they go there nicely. Glad I didn't rip that part. I sure recommend this pattern.

2 kommenttia:

  1. No on kyllä upeat värit jos on mallikin! Kivan näköisissä maisemissa olet saanut huivia kutoa, ei siis ihme että tuli niin kaunis;)

    VastaaPoista
  2. Huivisi on aivan uskomattoman upea!

    VastaaPoista