lauantaina, heinäkuuta 14, 2012

Cosmo bag by Amy Butler


"Parempi myöhään kuin ei milloinkaan" -lausahdus pätee kyllä tähän kassiin. Kassin osat leikattiin nimittäin jo viime kesänä ja nyt se vasta on valmis.
Tällaista kassia piti ryhtyä ompelemaan koska isommalle olkalaukulle on ollut tarvetta. Cosmo bag:in ohje löytyy Amy Butlerin Style Stitches -kirjasta.
Kassin suurin projekti oli kyllä ehdottomasti kankaiden leikkaaminen. Erilaisia palasia monen monta ja vielä samat vahvikekankaasta. Kirjassa kuvailtua vahvikekangasta en löytänyt, joten käytin useammanlaista saadakseni sopivan kuhunkin tarkoitukseen. Päälliseen ja kahvoihin käytin ohutta silitettävää vahviketta, pohjaan (sekä päällisen että vuorin) pari milliä paksua ja sisätaskuihin hyvin jäykkää vahviketta.
Päällisen kankaat tilasin jo toissa keväänä Hawthorne threads -kaupasta (Amy Butlerin Lotus, Lacework ja Jenean Morrisonin California Dreamin, Hollywood). Tätä kauppaa voin kyllä suositella, siellä voi katsoa mitä projekteja ihmiset ovat tehneet kankaista ja etsiä väreihin sopivia toisia kankaita. Lähetykset ovat nopeita, tosin paketit ovat joskus olleet rikki.
Vuorikankaan löysin Eurokankaan palalaarista, se on Modan Sugar POP.

Mukaan mahtuu nyt kaikki tarpeellinen mitä naisen käsilaukussa on aina oltava ja myös ne neulepussit.
"Better late than never" suits to this bag since I started making this bag last summer. 


I needed a bigger bag so this Amy Butlers Cosmo bag was just the right size. Pattern is in Style Stitches -book. 


Fabrics are Amy Butler Lotus, Lacework, Jenean Morrison California Dreamin, Hollywood and Moda's Sugar POP.

4 kommenttia:

 1. Kiva malli ja kaunis kangas, tykkään:)

  VastaaPoista
 2. Mä tein kans tän laukun ja käytin pohjaan moninkertaista tukikangasta. Myöhemmin löysin Eurokankaasta tukihuovan, joka olisi ollut tosi hyvä pohjan vahvikkeeksi. Tuo kassi on hyvä juuri retkillä, johon tarttee kaikkea mukaan. Hieno! :)

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia! Testattu käytössä ja tosi hyvin toimii, mahtuu niin kauppaostoksia kuin niitä neulepusseja. Ja mikä parasta, pysyy hyvin olalla.

  VastaaPoista
 4. Tämä kassi on jonossa; kirja on jo mutta kangas puuttuu. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista