maanantaina, kesäkuuta 20, 2011

Lammaspaimenen hame - Bo Peep Skirt

AnnaMaria Hornerin Seams To Me -kirjasta löytyi ihana hame jonka halusin neitoselleni toteuttaa. Kirjan ohje oli 4-5 vuotiaalle, mutta helppohan sitä oli suurentaa 12 vuotiaalle sopivaksi.
Lisättiin yksi rimpsu lisää ja aseteltiin ne vähän tiheämpään.
Kaikki muut kankaat Eurokankaasta paitsi ruskea ja punainen rimpsujen kiinnityskangas. Ruskea on Modan Tweet Tweet -mallistosta ja oranssin kirjava on Amy Butlerin kankaita.

Hame tuntui olevan mieluinen ja ensikommenttina oli: "Mikset tehnyt tätä minulle jo kevätjuhliin?" Jospa koulun alkaessa olisi lämpimät kelit niin voisi hame päällä vielä silloinkin kulkea.

Kankaita leikatessa mitat kävi hieman epäilyttämään joten piti ihan mitata neidin käytössä olevan hameen helma. Pakko se oli uskoa että mitat oli ihan oikein. Eipähän tuo olisi näin hyvin pyörinyt jos hame olisi kapeampi ollut. Tosin ohjeen mukaan palojen olisi pitänyt olla vieläkin vähän isommat, mutta kangas loppui kesken joten nämä olivat oikein passelit.
Hame oli nimittäin hieman isohko ennen vyötärön kuminauhan laittamista...
Pattern to this skirt is in Anna-Maria Horner's book Seams To Me. Pattern was for 4 to 5 years old but I made this to my 12 years old. We added one ruffle and put them closer together. Skirt was rather large, as you can see from the last picture, before I added the elastic...

4 kommenttia:

 1. perhospannulappu oli valoittava. Linkistä en löytänyt kirjaa, mikä se on?

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia.

  Marianne, korjasin linkin. Kirja on Pretty little potholders.

  VastaaPoista
 3. Nyt löytyi. Kiitos. Ja ne flickr kuvat olivat niin koukuttavia, ompeluhetkeä odotellessa.

  VastaaPoista