perjantaina, lokakuuta 17, 2008

Etana lapaset - Snail mittens

Etana-pipan ylijäämälangasta syntyi lapaset.

Ohje/Pattern: perinteinen (60 s)
Lanka/Yarn: Freedom Spirit, Twilleys of Stamford
Puikot/Needles: 4 mm
Koristeluun huopaa

Koska kyse oli jämälangasta, se tietenkin loppui kesken kun vain yksi peukalo oli neulomatta. Varastoistani löytyvät korvaavat langat eivät olleet kelvollisia, mutta sitten muistin Tiinan sanoneen että hänelläkin on tätä lankaa. Sattui olemaan vielä samaa väriä. Kiitos!

Ennen huovutusta ne mahtuivat minun käteeni hyvin, mutta sitten tuikkasin ne pesukoneeseen ja ulos tuli aikamoiset käppyrät.

Lanka on kovin huopuvaista, jouduin repimään lapasen puolet toisistaan irti ja peukalokin oli huovuttunut umpeen. Lähti kuitenkin. Venytys onneksi tepsi ja lapasista tuli hyvän kokoiset pojalleni jolle ne oli tarkoitettukin.

Talveen on varauduttu myös penkomalla vanhoja lapasvarastoja. Pestävää on löytynyt (ei näköjään ole keväällä moinen kiinnostanut). Eräänä päivänä pesukoneesta löytyi tällainen lapanen (tietenkin ilman puikkoa)

Mielenkiintoisesti on päässyt purkautumaan. Pitää tähän kehitellä joku parsintakeino.

Snail-mittens to go with Snail-hat. Yarn felts really well.

1 kommentti:

  1. Mielettömän hienot lapaset.

    Aika mielenkiintoisesti on kyllä purkautunut. Tiirailin tuota kuvaa ja mietin oletko epähuomiossa neulonnan aikana koukannut "ilmaa" silmukan sijasta ja silmukat ovat jääneet irralleen. Pesussa on sitten päässeet juoksemaan. Noin on nimittäin käynyt minullekin kirjoneuleissa, tosin muutamalla silmukalla.

    VastaaPoista