lauantaina, kesäkuuta 21, 2008

Lontoossa - Visiting London

Lontoon matkaa suunniteltiin pitkään ja hartaasti. Suunnitelmien toteuttaminen sai aina uusien käänteiden myötä jäädä odottamaan, mutta vihdoin toukokuun puolessa välissä päästiin asiassa eteenpäin ja varattiin lennot Finnairilta sekä huone Mitre House Hotel -hotellista. Hotelli osoittautui hyväksi tapaukseksi koska kaikki kriteerit saivat arvosanan hyvä. Minun kriteereinä oli hinta, sijainti, huoneen rauhallisuus sekä aamiainen.

Koska olin reissussa lasten kanssa, vietimme useamman hetken lapsille mieluisissa kohteissa. Natural History Museum sai meiltä parhaat pisteet. Olimme siellä kolmena päivänä noin neljä tuntia per päivä ja vielä olisi voinut olla lisää. Niin monenlaista katsottavaa oli. Maanjäristyshuone ja T-rex ehkä olivat parhaimmat jutut. Viereisen Science Museumin IMAX-esitys osoittautui vähän liian hurjaksi nuorimmaiselleni (joka kaikessa muussa on aina se hurjempi), mutta ilman laseja se meni sitten kuitenkin.

Akvaario-käynnin yhteyteen sain ujutettua lankakaupassa käynnin, ne kun olivat hyvin lähekkäin, eikä olisi ollut järkevää tulla seuraavana päivänä uudelleen.

I Knit tuli siis nähtyä. Kaupassa on ihania lankoja, mm. Manos del Uruguay, Artesano Alpaca ja Habu. Lisäksi addin ja brittanyn puikkoja ja kirjoja useampi hyllyllinen.

Pitihän sieltä jotain tietysti ostaa, mukaani tarttui Cherry Tree Hills lankaa värinä Indian Summer ja Brittanyn puikot.


KIP-päivän neulontaosuus oli vierailu StashYarns kauppaan East Putney:ssä. Kauppa oli hieman pienempi kuin I Knit, mutta valikoimaa nimenomaan luksuslangoissa oli enemmän. Koigu ja FleeceArtist olivat minun syyni ko. kaupassa vierailemiseen. Kaupassa oli myös kirjoja, mutta niitä oli huomattavasti vähemmän kuin I Knit:ssä. Kaupassa esitellään joka kuukausi jokin englantilainen lankalaatu, nyt käydessäni esittelyssä oli Fyberspates, joten siellä oli erilaisia heidän lankojaan. He järjestävät myös neulekursseja ja näistä kuukauden langoista on myös oma esittelyiltama jossa pääsee kokeilemaan lankoja.

Täältä mukaani tarttui Koigua ja Noron Silk Garden Lightia ihanan pirteässä sävyssä. Tässä lähikuvaa Koigun upeasta väristä.


Muun shoppailun (Hamleys, Harrodsin leluosasto, Marks & Spencer, Primark (tosi halpoja vaatteita yms verrattuna muuten Oxford Streetin hintoihin)) hämäämänä päädyimme myös John Lewis-tavarataloon jonka viidennessä kerroksessa oli todella hyvä lankaosasto (se sijaitsi muuten todella hyvin leluosaston vieressä, onkohan joku käsityöintoinen päässyt suunnittelemaan tuota sijoittelua...?). Täältä löytyy kokonainen seinällinen Rowania ja lisäksi useampi hylly muita lankoja mm. Debbie Bliss, Miski Yarns, Patons, Noro. Joten jos Rowania nimenomaan haikailee, niin tänne kannattaa mennä.

Minä ostin pipolangat pojalleni.

Reissu oli oikein onnistunut, mutta ehkä kohta olisi aika mennä jo muualle, minun vähät matkani ovat keskittyneet Lontooseen jo ehkä liiaksikin.

-----

Iloista juhannusta kaikille, me vietimme eilisen illan mökillä jossa sää suosi ja vesi oli lämmintä (ainakin lasten mielestä, he kun lotrasivat järvessä koko illan).

3 kommenttia:

  1. Voi kuinka kiva matkaraportti! Lontooseen olisikin kiva päästä pitkästä aikaa ja lapsillekin riittää siellä näkemistä ja tekemistä.

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla, että oli onnistunut reissu! Freedom on ihanaa, hamstrasin sitä vaippahousuja varten. Et sitten punaista ostanut itsellesi?

    VastaaPoista
  3. olipas mukava törmätä sattumalta blogeja selaillessa lontoonmatka raporttiin! kivaa luettavaa! itsekin menossa elokuussa ja juurikin samat lankakaupat katsastuslistalla :)

    VastaaPoista