keskiviikkona, syyskuuta 26, 2007

Synttärilahja

Oijoi... Kiitos siskosein!

Sain synttärilahjaksi ihanaa perulaista Mirasol Yarnsin Miski -lankaa joka on 100% laamaa.

Nämä langat pitikin ihan heti luetteloida, nimittäin aivan yllättäen tässä eräänä yönä oli meililaatikkooni tipahtanut kutsu Ravelryyn. Jotenkin olin ajatellut että sen saamiseen menee ikuisuus, mutta eipä sitten mennytkään (tosin enpä kyllä muista tarkalleen milloin jonoon päädyin). Mutta mitäpä väliä, tuli kuitenkin.

Projekteja sinne jo lisäilin, lankoja en ole vielä näiden uusimpien lisäksi luetteloinut ollenkaan. Oikein kivalta vaikuttaa, vaikutteita tulee ainakin, se on selvää.

Tämäkin lanka löytyi Ravelryn kätköistä, tosi hauskaa katsella heti (ilman hakukonehärpäkkeitä) mitä muut ovat langasta aikaan saaneet.

Pökkelo-pipo

Ultimecia toivoi, joten tässä ohje


Lanka: Novita 7 veljestä, pohjaväri ja kuvioväri
Puikot: 3,5 mm, 40 cm pyöröt (tarvitset kahdet)
Tiheys: 22 s, 30 krs 10 cm
Pään koko: 58 - 61 cm

Luo 112 s pohjavärillä. Neulo sileää pyöröneuletta 25 krs. Neulo 1 krs nurin. Neulo 4 krs sileää neuletta. Aloita sitten kuvio. Ympyröity osa on kuviokerta.

Kuvion jälkeen neulo 4 krs sileää neuletta.

Päättele aloituksen ja kuviolangan langanpäät tässä vaiheessa. Sitten poimi toisille puikoille pipon aloitusreunasta joka toinen silmukka, käännä alareuna pipon sisälle ja neulo *1 s yhteen molemmilta puikoilta, neulo 1 s vain etuosan puikolta* jatka *-* kerroksen loppuun. Näin reunus tulee samantien kiinnitettyä neuleeseen ja säästyy sitä ompelemasta. Merkitse kerroksen aloituskohta silmukkamerkillä.

Neulo 8 krs ja aloita kavennukset. Toista kolmesti: *Neulo 8-7-6 s ja neulo 2 o yhteen koko kerroksen ajan. Neulo 3 välikerrosta.* Sen jälkeen kavennukset tehdään joka toinen kerros loppuun asti. Päättele.

Samalla ohjeella voi tehdä monenlaisia pipoja kun vaihtaa vaan kuviota, kuten vaikka tällaisen tai tämän.

Sukat miehelle

Syntymäpäiväni kunniaksi mieheni sai aikaiseksi tehdä vihdoinkin ensimmäiset testikappaleet sukkablokkereista.

Sukat näyttää kyllä tosi hienoilta näissä. Muoto on mielestäni aika onnistunut, nyt pitäisi vaan ehtiä joku sukka kastella ja venyttää oikeasti, niin tietäisi tuon ihan varmasti.

Tällaiset sukat valmistuivat muutamia päiviä sitten, ovat menossa varmaan joululahjaksi.

Ohje: Uptown Boot Socks, Favorite Socks -kirjasta, koko miehelle (80 s)
Lanka: Maija, 2,5 kerää
Puikot: 2,5 mm


Valmistuipa myös pipo miehelle kun entinen katosi jonnekin

Ohje: oma
Lanka: Novita 7 veljestä
Puikot: 3,5 mm

tiistaina, syyskuuta 18, 2007

Reissuneuleita

Tuli vietettyä monta päivää reissussa, joten oli aikaa neuloa. Jopa niin paljon että alkoi pelottaa josko mukaan varattu lankamäärä ei riittäisi, joten yhtenä iltana oli pakko pinkoa Fiina-Neuleeseen lisää lankaa hakemaan. Onneksi ehdin paikalle pari minuuttia ennen sulkemisaikaa, joten sain vielä lankoja valita rauhassa kun omistajalla ei mihinkään ollut kiire. Kukkaroni onneksi alpakka, silkki yms ihanista langoista oli jo toiset hamsterit ehtineet viedä kaikki hyvät värit, joten tyydyin vain muutamaan Maija-kerään. Kotiin päästyä tuli todettua että lanka olisi riittänyt kuitenkin, mutta nuo Maijat oli kyllä niin hyvän värisiä että onneksi tuli haettua.

Mutta sitten näihin reissussa valmistuneisiin juttuihin.

Ohje: perus 3o, 1n = 120 silmukkaa
Lanka: Musta Novita Wool (merinovilla), Turkoosi Sandnes Sisu Glitter
Puikot: 3 mm


Ohje: Knitty, Foliage
Lanka: Sandnes Smart
Puikot: 3 mm

Kolme milliset puikot on liian pienet tälle langalle, mutta kun ei isompiakaan ollut ja näistä langoista piti tulla sukat, niin tein tämän loppuun kuitenkin. Sukkiin tiivis neulos olisi sopinut paremmin.

Siskolle päätyi sukkien lisäksi myös yhtenä iltana valmistunut calorimetry, pipon retaleko tuo nyt olisi...

Ohje: Knitty, Calorimetry
Lanka: Pirkanmaan kotityön Ryijylanka
Puikot: 3 mm

perjantaina, syyskuuta 14, 2007

Sukat siskolle

*EDIT 18.9. Kuva kantapäästä lisätty

Sisko otti ja meni muuttamaan Englantiin ja valitteli miten on kylmää siellä heidän kotona. Sehän tietenkin välittömästi tarkoitti sitä että sukkia pitää tehdä. Tässä ensimmäiset jotka sinne ulkomaille muuttavat. Samanlaiset sukat ovat näköjään muillekin mieleen.

Ohje: 9 to 5 socks, AllButtonedUp -blogista
Lanka: Maija, melko tasan kerä per sukka
Puikot: 2,5 mm

Aloitin ohjeen mukaan, mutta piti aika äkkiä purkaa koko homma ja vähentää silmukoita kuuteenkymmeneen. Varren mitta on arviolta vetäisty, mutta osoittautui todella onnistuneeksi mitaksi koska lankaa todellakin jäi kerästä jäljelle tosi vähän.

Nämä istuvat jalkaan todella hyvin ja kuviokin on kiva. Joustava, mutta ei ihan perusmallistoa. Kantapääkin on hauska. Nostettujen silmukoiden eteen tuotu lanka tekee kantapäästä aivan erilaisen näköisen kuin ne mitä olen aiemmin tehnyt.Lisää on sukkia puikoilla, joten sukkasatoa on todellakin syntymässä. Yhdet on melko valmiit, toiset on aloitettu ja kolmansia (ja seuraavia) suunnitellaan.

maanantaina, syyskuuta 10, 2007

Valmista

Sukkasadon ekat valmiit sukat ovat pienet vauvantossukat jotka menivät lahjaksi sukuun syntyneelle pienelle pojalle. Muita on sitten kesken useampiakin.

Ohje: Suuri Käsityölehti 4/03
Lanka: Novita Wool, merinovilla
Puikot: 3 mm

Hairahduin lankakauppaan hakemaan lisää sukkalankaa (kun ei sopivaa kotona ole, kumma kyllä...) ja mukaan tarttui myös TeeTeen uutta Poppari-maissilankaa. Jostain blogista luin että tämä lanka olisi sormet värjännyt, mutta ainakin nämä minun vihreä ja ruskea eivät värjänneet, eivät sormia eivätkä bambupuikkoja joilla tätä neuloin.

Ohje: tiskirätti MasonDixon Knitting -kirjasta + virkatut sivut
Lanka: TeeTeen Poppari (100% maissi)
Puikot: 4,5 mm

Hieman on arvokas lanka tiskirätiksi, mutta kun mainittiin että lanka imee kosteutta, niin olihan se kokeiltava. Ei ole tätäkään ohjetta tullut aiemmin testattua. Langan loput päätyvät pipoksi tms, oli sen verran kivaa lankaa. Pehmeää ja hyvin neulottavaa, tosin piti vähän katsoa että säikeet pysyy mukana.

tiistaina, syyskuuta 04, 2007

Kuva

**Edit 10.11.07, english text added

Vihdoin oikea aika, valo ja kamera kohtasivat, joten tässä kuva tuon Irish Diamond Shawlin edistymisestä

Lankana on virolainen villalanka. Kamerani punaisuusrajoitteista johtuen värit eivät kuvassa ole ihan niin hehkuvat kuin aidossa versiossa.

Tästä taitaa tulla aika upea juttu kunhan valmistuu. Työssä on silmukoita on jo nyt niin paljon että piti ottaa 150 senttinen puikko käyttöön jonka ostin Fir Cone Square Shawlia tehdessäni.

Finally right time, light and camera came together, so here is a picture of Irish Diamond Shawl so far.

Yarn is estonian wool. Colors in this picture are not as bright as the real version (my camera doesn't like red).

This is going to be great when it is finished. There are so many stitches that I has to change to 150 cm needle. I used that one when making Fir Cone Square Shawl.