perjantaina, syyskuuta 14, 2007

Sukat siskolle

*EDIT 18.9. Kuva kantapäästä lisätty

Sisko otti ja meni muuttamaan Englantiin ja valitteli miten on kylmää siellä heidän kotona. Sehän tietenkin välittömästi tarkoitti sitä että sukkia pitää tehdä. Tässä ensimmäiset jotka sinne ulkomaille muuttavat. Samanlaiset sukat ovat näköjään muillekin mieleen.

Ohje: 9 to 5 socks, AllButtonedUp -blogista
Lanka: Maija, melko tasan kerä per sukka
Puikot: 2,5 mm

Aloitin ohjeen mukaan, mutta piti aika äkkiä purkaa koko homma ja vähentää silmukoita kuuteenkymmeneen. Varren mitta on arviolta vetäisty, mutta osoittautui todella onnistuneeksi mitaksi koska lankaa todellakin jäi kerästä jäljelle tosi vähän.

Nämä istuvat jalkaan todella hyvin ja kuviokin on kiva. Joustava, mutta ei ihan perusmallistoa. Kantapääkin on hauska. Nostettujen silmukoiden eteen tuotu lanka tekee kantapäästä aivan erilaisen näköisen kuin ne mitä olen aiemmin tehnyt.Lisää on sukkia puikoilla, joten sukkasatoa on todellakin syntymässä. Yhdet on melko valmiit, toiset on aloitettu ja kolmansia (ja seuraavia) suunnitellaan.

7 kommenttia:

 1. Onpa kauniit sukat! Pistin ohjeen suosikkeihin, jos vaikka joskus.. :)

  VastaaPoista
 2. Onnittelut hienoista sukista! Mulla vähän lopahti innostus kesken yhden pienen virheen takia, mutta kyllä minä aion nuo vielä valmiiksi saada. Viimeistään "sitten joskus". :)

  VastaaPoista
 3. Hyvännäköiset sukat + nami väri !

  VastaaPoista
 4. Ihanan sukat! :) tuollaisia tekisi mieli itsekin alkaa joskus tehdä. Pitää laittaa ohje muistiin.

  VastaaPoista
 5. Mielettömän kauniit sukat. Värikästä syyskuuta:)

  VastaaPoista
 6. Tosi kauniit sukat! Haluaisin neuloa sellaiset, mutta en saa neuleohjetta avautumaan. Missä vika? Miten saisin ohjeen?

  VastaaPoista