keskiviikkona, maaliskuuta 22, 2006

Helppojen ja pienien töiden blogi

Olisiko aika vetävä blogin nimi? Tai Lapasblogi? Sellainen on tästä blogista näköjään tulossa...


Ohje: oma
Lanka: Novita Wool
Puikot 2,5 ja 3 mm


Tyttären takki sai seurakseen pipon ja lapaset. Pipoon piti ehdottomasti tehdä kuvioksi sydämiä ja kukkia.


Kirjoneuleinspiraatio jatkui ja aloitin tekemään lapasia Interweaven ohjeen mukaan, tosin kun lankana on Wool, pitää vähän soveltaa, sillä lanka on liian paksua tähän ohjeeseen. En ole koskaan ennen tehnyt kaksiväristä resoria, alussa tuntui että mitähän tästä tulee, mutta hyvin se sitten lähti menemään. En ole myöskään koskaan neulonut kirjoneuletta jossa pitäisi sohlata useamman kuin kahden lankakerän kanssa.

Resori tuli neulottua kahteen kertaan, kun ekat puikot oli tietty liian isot. Myös lapasosuutta piti purkaa kun satuin katsomaan ohjetta vähän väärin ja uudelleen sitten kun totesin että ei mitenkään voi peukalokiilan jälkeen laittaa kymmentä silmukkaa. Värit on oikein kivat ja sopivan harmoniset, tällaisia pitää tehdä enemmänkin jatkossa. Ohuempi lanka tosin olisi pop. Lapanen on aika tiukkaa neulosta, joten sikäli kivat tulevissa talven lumileikeissä (saattaa kyllä lumet olla jo sulaneet ennenkuin nää on valmiit, sen verran monesti olen jo purkanut...)

Lukunuttu (tai mikähän on kaunis suomennos sanalle shrug) suunnitelma on edennyt jo niin pitkälle että tiedän jo langan, puikot ja mallineuleen. Nyt pitäisi enää saada aloitettua se. Tarvetta nimittäin olisi. Joku ponchokin menisi...

Ainiin, vaikka lankahamsterikisasta pudottauduin pois, niin hyvin olisin voinut näköjään jatkaa, sillä lakossa ollaan edelleen. Mitään lankoja en ole ostanut sitten tammikuun. Yhdet ainoat langat kiinnostaisi, mutta niitä ei näytä saavan. Pöh.

Päivän ilopilleri on kyllä Kirjastojen Frank-monihakupalvelu. Olen pitkään haaveillut Cheryl Oberlen Folk Shawls kirjasta. Nyt kun Frankin hakuun tuli myös kuntien ja kaupunkien kirjastot, niin johan tuokin kirja löytyi suomalaisesta kirjastosta. Tämä ja Nancy Bushin Folk Socks odottavat minua kirjastossa.

6 kommenttia:

 1. Voi kun on nätti tuo pipo+hanskat -setti! Ja tuo aloitettu lapanen myös.

  VastaaPoista
 2. Ihania kirjoneuleita olet tehnyt, ei noita nyt niin kovin helpoiksi tai pieniksi voi sanoa!

  VastaaPoista
 3. Samaa mieltä, ei kirjonelelapasia pieniksi ja helpoiksi töiksi voi sanoa. Muuta blogin nimi vasta, kun alat neuloa ainaoikein kaulaliinoja!

  t. kuumeinen naapuri

  VastaaPoista
 4. Voi kun hyvännäköisiä ! Pätkävärjätyt ovat kirjoneuleessa "uudennäköisiä"

  VastaaPoista
 5. Samaa kuin edelliset kivan näköinen setti ja tulossa olevat lapaset näyttävät kivoilta!

  VastaaPoista
 6. Oi kuinka kaunis lapanen on tulossa. Ja kauniit ovat jo valmiitkin :)

  VastaaPoista