lauantaina, tammikuuta 21, 2006

Pakkaspuuhaa

Huomaa että ilma on kuivaa ja kylmää (tänä aamuna -30 astetta, eilen -31), sillä käteni alkavat kutiamaan. Vielä kykenee neulomaan, mutta jos tästä pahenee, niin on ehkä rajoitettava.

Mutta näistä neulomuksista sitä piti puhua...

Itse värjäämästäni langasta syntyi nämä pipot. Pipot pääsivät heti käyttöön, mutta näillä pakkasilla eivät ihan riitä.
valmiit pipot
Ohje: perus 2 oikein 2 nurin, toiseen 108 s ja toiseen 92 s, päälaella 8 kavennuskohtaa
Lanka: Pirtin kehräämön Villasilkkilanka, alun perin luonnonvalkoinen, 100 g (n. 230 m)
Puikot: 3 mm

Keijumetsän sukat valmistuivat tänä aamuna. Nämä olivat yllättävän nopeat neulottavat, aina kun sai vaan aloitettua, niin sukkaosa tai varsi syntyi yhdessä illassa. Tosin varren reuna vaati muutaman kehitysversion ennen nykyistä täydellisyyttään ;-)
keijumetsan sukat

keijumetsan sukat

keijumetsan sukat
Ohje: oma
Lanka: SchoppelWolle Admiral dégradé, 70 g
Puikot: 2 mm

Toissajouluna saamani joululahjalanka päätyikin sukka- ja lapasaloitusten jälkeen pieneksi huiviksi. Pieni ruttuinen 38 x 90 huivi kasvoi 50 x 115 cm kokoiseksi kun se kasteltiin ja levitettiin kuivumaan. Kuviosta ei paljoa selvää saa, mutta nuo värit, ah! Koko on just hyvä kaulaan kieputettavaksi, eli huivi onnistui täydellisesti, juuri tarkoitukseensa sopiva.
huivi

huivi
Ohje: Kauneimmat käsityöt 2/05
Lanka: FleeceArtistin merinovillalanka, 100 g
Puikot: 3 mm

Sydänshaali on päässyt hyvään käyttöön, se lämmittää kivasti hartioita. Huiveja pitää ehdottomasti tehdä lisää.

Sitä olisi näköjään syksyllä pitänyt olla kaukonäköinen ja ryhtyä neulomaan lapsille villahousuja, sillä niitä ei tästä kaupungista saa. Markkinoiltakin ne unohtui ostaa. Onneksi vähän liian pienet villapaidat ei haittaa haalareiden alla. Nyt puuhaamaan uusia neuleita, eihän näitä kesken vielä tarpeeksi ole ;-)

Strickerin pakettikin on koottu, joten maanantaina se pääsee postin kyytiin.

3 kommenttia:

 1. Oi oi, minua alkaa ihan jännittämään ... olo on kuin jouluna :-). Tosi kivat pipot tuli itsevärjätystä langasta. Ja huivi on myös tosi kaunis ja väritys taivaallinen. Mutta mun ehdoton lemppari ovat Keijumetsän sukat, jo nimikin on iiiiihana! Onko toiveita saada ohjetta julkaistuksi? Ullaan?
  Kyllä teillä on kylmää, yäk! Mua vaivaa myös talvella käsien kuivuus, joka ei ole kivaa :-(. Ihottumaa meinaa pukata aina kuivilla keleillä eikä kerkiä rasvaamaan käsiä kunnolla.

  VastaaPoista
 2. tässä tulee haaste kummalisuusmeemiin

  VastaaPoista
 3. Stricker: Sori, mä laitoin paketin maapostina (että säästin muutaman euron lankaostoksiini ;-D ). Anteeksi pihiyteni. Tuo sukkakuva on ihan onneton, mutta kun ei onnistunut silloin ollenkaan. Ohjetta olen vähän raapustellut, tulee johonkin joskus ;-)

  Lea: Kiitos, taidan kuitenkin tällä kertaa jättää väliin tän meemin

  VastaaPoista