sunnuntaina, joulukuuta 04, 2011

Tilkkupeitto

Vihdoin se on valmis! Ensimmäinen iso tilkkutäkkini! Olisi vaan pitänyt tehdä nopeammin, niin upea ja lämmin tästä tuli :-)
Amazonin syövereistä tilasin tilkkukirjan Patchwork Comforters, Throws and Quilts. Ihania ohjeita useampi, mutta tietysti piti taas soveltaa ja muokkasin Color Splash -peiton ohjeen sopimaan Modan Layer Cake tilkkupaloista tehtäväksi. Tämä tapahtui joskus alkuvuodesta. Sain palat ommeltua ja kiinnitettyä kehyspalat. Sitten iski työkiireet ja pelko ettei tikkaus onnistu, joten päällinen makasi monta kuukautta odottamassa aikaansa.
Vihdoin sitten päätin että kyllä isompikin tilkkutyö onnistuu kun pienempikin ja sain vihdoin tehtyä tilkkuburgerin ja tikkaukset.

Tässä kankaana Modan Tweet tweet. Taustana Suzanne Ultman, Appleville, Apple Cottages in Bright ja Modan Wee Woodland by Keiki. Tweet kankaat tilattu aikoinaan Fabric.com:ista, Apple Cottages tuli Hawthorne Threads -kaupasta ja Wee Woodland Eurokankaan palalaarista. Välissä puuvillavanu, kallista, mutta ah niin ihanaa ommella. Ei liu'u eikä liiku
28:sta 10 x 10 tuuman kangaspalasta syntyi 8 kpl 18 x 18 tuuman tilkkua. Osa layer caken mukana tulleista kankaista oli jo käytetty joten viimeinen pala syntyi pilkullisista kankaista. Täkin reunan pituus on 158 cm.
Reunuksen takapuolen sauman ompelin käsin yhden viikonlopun aikana.

Ihana se on ja se on minun! Minun! :-)

I finally finished my first large quilt. One side measures 62 inches. This is made out of Moda's Tweet tweet Layer Cake. I used 28 fabric pieces to eight 18 inch squares. In the back there are Suzanne Ultman, Appleville, Apple Cottages in Bright and Moda's Wee Woodland by Keiki.

Model for this block is from Color Splash -quilt that is in Patchwork Comforters, Throws and Quilts -book. Cotton batting in between.

It is so wonderful and it is mine! All mine! :-)

2 kommenttia:

  1. Onpa todella ihana peitto! minun tilkkupeittoprojektissa meni monta vuotta - ja pitkäkestoisin vaihe oli nimenomaan se, että sain laitettua kerrokset kohdalleen ja tikattua peiton; päällinen taisi odotella pari kolme vuotta valmiina...

    VastaaPoista