tiistaina, syyskuuta 22, 2009

Kaikessa on aina eka kerta... / First time for everything...

... kuten vaikka blogin nimen vaihtamisessa.

Olen kirjoittanut blogia nyt kohta viisi vuotta. Aikoinaan kun tätä blogia aloittelin, piti tietysti keksiä nimi. Mikään ei tuntunut sopivalta, joten Tiinan käsityöt sai kelvata. Sama blogipohjakin on ollut maisemissa jo varmaan kolme vuotta.

Siirsin sisustusintoni sitten blogiin (se nimittäin on hieman halvempaa kuin kaikki muut viime aikaiset ideani) ja sitä myöden blogi sai uuden nimen (vastaamaan vähän osoitettakin) ja ulkoasukin meni uusiksi. Jos huomaat blogissa jotain vikaa, niin ole ystävällinen ja kerro siitä minulle, niin voin tehdä korjauksia.

Koska kommentit ovat aina niin mukavia ja innostavat bloggaamaan, niin jätähän viestiä käynnistäsi, jospa vaikka saisin siitä puhtia kirjoittaa useammin kuin viime aikoina.

Muitakin ensi kertoja on tässä riittänyt nimittäin...

- heräsin lauantai-aamuna luokattoman aikaisin ja kun ei unta enää löytynyt, päätin käyttää rauhallisen aamuhetken ommellen.


Viittä tuntia myöhemmin valmiina oli elämäni ensimmäinen tilkkutyö.

Pieni pussukka valmistui Joen Langasta ostetuista kankaista (vain muutamia vuosia marinoituneita...) ja nuotteja tämän tekemiseen katselin Lise Bergenen Iloisia tilkkutöitä - Kasseja ja laukkuja kirjasta.

Vähänkö olen ylpeä näistä sisäsaumoista jotka sain ihanasti piilotettua. Toinen puoli ommellen sauman yhteydessä ja toinen käsin. Niin siistit!

- viikonloppuna olimme varmaan viimeistä kertaa tänä vuonna saaressa, mutta keräsin sieltä ensimmäistä kertaa haaparouskuja jotka keittelin suolasieniksi.


Nyt vaan toivotaan että laitoin tarpeeksi suolaa jotta pysyvät hyvinä. Sienisalaatti on niiiin hyvää! Taustalla olevassa purkissa ei suinkaan ole sieniä, vaan kyseessä on Juhla Mokan juhlapaketti. Minähän en kahvia juo, mutta näin upeaa purkkia en voinut kauppaan mitenkään jättää. Purkki on ollut ostamisestaan lähtien jatkuvasti ikkunalaudalla ihailuni kohteena.

- eilen laitoin ensimmäistä kertaa tänä syksynä takin päälle työmatkalleni. Tähän asti olen pärjännyt ihanalla Irish Diamond Shawl:illa. Syksy etenee, mutta silti kirpeät aurinkoiset syysaamut on ihan parhaita!


... like changing the blogs name.

I have been blogging almost five years. When I started, no name seemed fit for my blog, so I settled for Tiinan käsityöt (Tiina's crafts, that is). Even this blog template is about three years old.


Now I decided to make a change, so now this blog has a new name Käsityölainen - unelmissaan (Artisan - in dreams) and a new template. If there's something weird with this template, please let me now.

Leave a comment please, it would be nice to know about your visit.

There has been other first times:
- I made my first real quiltwork, a little pouch. I am very pleased with this one.
- I picked a lot of mushrooms, boiled them and put them in the saltwater
- Yesterday I had to put on a coat on my way to work. It has been so warm that last weeks I have survived with my wonderful Irish Diamond Shawl.

6 kommenttia:

 1. Uusi kiva ilme blogissasi ja hienon pussukan olet ommellut.

  VastaaPoista
 2. Onpa kiva ilme blogillasi! Ja pussukka on hieno.

  VastaaPoista
 3. Kivan näköinen ilme blogillasi ja nätti pussukka.

  VastaaPoista
 4. Menipähän hetki ainakin ihmetellessä, että enhän minä tämän nimistä blogia ole ennen seurannut... Mutta tutultahan tämä näyttääkin. Ja hyvältä näyttää myös.

  VastaaPoista
 5. Onnea uudesta nimestä ja ilmeestä. Minäkin ehdin jo miettiä, että milloinka olen alkanut tilata tämän nimistä blogia.

  Lupaan kommentoida jatkossa taas ahkerammin; viime viikot ovat olleet niin kiireisiä, että blogien lukeminenkin on jäänyt.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommenteista. Taisi ilmeen muutos onnistua kommelluksitta.

  VastaaPoista