perjantaina, heinäkuuta 11, 2014

Aviatrix Medallion quilt - part1

Loma! Miten ihanaa saada vihdoin aikaa ompeluun, monena päivänä peräkkäin. Kun on näin hyvä tilaisuus, niin isompikin ja osin hankalampikin työ alkaa valmistua oikein hyvää vauhtia, jopa yllättävän nopeasti.

Viime postauksessa esittelemäni muovipusseissa olevat palat ovat siis muotoutumassa Elizabeth Hartmanin Aviatrix Medallion -peitoksi. Peiton ohje julkaistiin keväällä ja ostin sen heti. Peiton värit olivat upean hohtavat harmaalla taustalla ja päätinkin tehdä peiton samoilla kankailla. Täysin mielikuvituksetonta, mutta helppoa. En ole aiemmin tehnyt mitään vain yksivärisistä kankaista.
Keskiosa oli odotetun hankala. Ompelu sinänsä ei ollut ollenkaan hankalaa, mutta se, että isot vinoneliöt eivät olleet samankokoisia keskenään (ompeluapumerkeistä huolimatta), aiheutti sen että palat eivät ole niin kauniisti linjassaan kuin pitäisi olla. Päätin olla välittämättä moisesta. Sehän on minun tekemäni ja näyttää silti hyvältä :-). Ehkä joskus harjoittelen lisää tällaisten palojen ompelua.
Kankaiden leikkaukseen meni noin viikko, mutta sen jälkeen onkin ollut vauhdikasta. Neljässä päivässä olen saanut valmiiksi keskiosan ja kaksi reunusta. Kolmannen reunuksen palat on ommeltu valmiiksi, seuraavaksi siis edessä niiden yhdistely.
Nopeaan etenemiseen auttaa järjestelmällisyys ja osissa tekeminen.
Nyt homma jää tauolle ainakin viikonlopuksi, on näet taas Ilosaarirock ja rokkipeitto on kaivettu esille. Sitten ehkä tiedossa muunlaista lomailua, säistä riippuen.

Aviatrix Medallion -quilt is coming together very fast (comparing to my normal timeline). Being on vacation helps very much. Just four days and I have sewed center and two borders and all pieces to border 3. Center piece is a little wonky, but since I haven't sewed any that shape pieces before I think it is ok.

2 kommenttia:

  1. Vau! Näyttää upealle ja vauhti on hurja! Olen EH:n blogissa ihaillut tuota mallia, ja se on minusta kivalla ja kauniilla tavalla erikoinen juuri yksiväristen kankaiden ansioista!

    VastaaPoista